Sony World Photography Awards 2016

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 22.04.2016, Kategorija: Foto

Razglasitev svetovnih zmagovalcev največjega fotografskega natečaja na svetu

Sony World Photography Awards 2016 T3 TECH

Svetovna fotografska organizacija WPO je z razglasitvijo najboljših fotografov največjega fotografskega natečaja na svetu Sony World Photography Awards ponovno ponudila podroben vpogled v fotografsko produkcijo na svetovni ravni. Častni fotografski naziv L’Iris d’Or, ki ga letno podeljujejo najboljšemu fotografu na svetu, je osvojil iranski fotograf Asghar Khamseh s serijo portretov žrtev napadov s kislino, poimenovano »Ogenj sovraštva«. Poleg zmagovalcev posameznih kategorij profesionalnega tekmovanja so slavnostno obeležili tudi najboljše fotografe v vseh treh tekmovanjih natečaja. V odprtem tekmovanju je slavil Japonec Kei Nomiyama s fotografijo »Začarni bambusov gozd«, v študentskem ustvarjalka Sofia Jern, v mladinskem tekmovanju pa je zmago najboljšega fotografa odnesel študent Sam Delaware iz ZDA.

Andrej Tarfila, slovenski zmagovalec nacionalnega tekmovanja in svetovni zmagovalec kategorije potovanje v odprtem tekmovanju, je ob slavnostni razglasitvi dejal: “Razočaranja ni nikakršnega. Biti nacionalni zmagovalec in svetovni zmagovalec odprtega tekmovanja kategorije potovanje je presežek v vsakem pomenu. Postati najboljši bi bila le češnja na torti. S ponosom pokažem stekleni pokal.

Častna žirija že devetega svetovnega fotografskega tekmovanja Sony World Photography Awards je najboljšega fotografa izmed rekordnih 230.103 prijavljenih del prepoznala v iranskem fotografu Asghar Khamsehu, ki je s serijo portretov “Ogenj sovraštva” prikazal žrtve napadov s kislino. Prejel je častni naziv L’IRIS D’OR. Upodobljena grozljiva resničnost, ki odseva iz fotografij, je žrtve tako postavila na območje vidnosti in jim omogočila, da spregovorijo o krutostih uporabljenih praks brez besed.

V odprtem tekmovanju, namenjenem ljubiteljem fotografije, je zmaga pripadla Japoncu Kei Nomiyama, ki je za svojo fotografijo »Začarani bambusov gozd« prejel nagrado v vrednosti pet tisoč ameriških dolarjev. Zmagovalec mladinskega tekmovanje je postal Sam Delaware iz ZDA, Sofia Jern pa je z zmago na študentskem tekmovanju finski univerzi uporabnih znanosti Novia priborila Sonyjevo najnovejšo fotografsko opremo v vrednosti 30 tisoč evrov. Njena zmagovalna fotografija je upodobila življenje mladih zasvojencev z lepilom, ki z odvisnostjo bežijo iz realnega sveta na ulicah Kenije.

Scott Gray, CEO Svetovne fotografske organizacije, je ob podelitvi nagrad na svečani slovesnosti v Londonu povedal: “Fotografski natečaj Sony World Photography Awards prikazuje neverjetno široko paleto prijavljenih del iz množice držav in, kar je morda najpomembnejše, fotografom omogoča, da stopijo v svet profesionalne fotografije in gradijo na svoji karieri. Upam, da bodo nagrajena dela služila kot navdih drugim fotografov, jim pomagala pri premagovanju ustvarjalnih meja, hkrati pa tudi okrepila spoštovanje do fotografije na sploh.”

FOTOGRAF LETA L’IRIS D’OR – ASGHAR KHAMSEH

Asghar Khamseh, rojen v Teheranu leta 1963, je fotoreporter na agenciji Mehr News v Iranu. Njegovo delo se večinoma osredotoča na področje človekovih pravic v Iranu. Zmagovalna serija Ogenj sovraštva (v ang. “Fire of Hatred”) opozarja na povečano število napadov s kislino v Iranu in pomanjkanje razpoložljive zdravstvene, finančne ali svetovalne podpore v okviru vladnih ali nevladnih organizacij. Napad s kislino je zločin, pri katerem so žrtve poleg fizične in psihične poškodbe soočene z družbeno stigmo in krivdo. Portreti ženskam in moškim, upodobljenih na fotografijah, ponujajo možnost, da svojo zgodbo pokažejo v javnosti.

Dominique Green, predsednik dokumentarne žirije, je dejal: »Portreti popačenje, ki izhajajo iz družbenega nasilja, so nedvomno krut prikaz realnosti, a dolgoletna tradicija dokumentarne fotografije od nje ne beži. Moč zmagovalne serije, poimenovane Ogenj sovraštva, omogoča gledalcu, da se sooči z intimno upodobljenimi podobami, ki si jih nezadržno želi preučiti od blizu, z empatijo in spoštovanjem, kar ga hkrati postavlja v vlogo priče, ne le gledalca. Žirija je bila enotna v svojem občudovanju fotografij, ki odsevajo tragičnost upodobljenega in prikazujejo uporabljeno prakso v vsej svoji krutosti.«


ZMAGOVALCI IN FINALISTI PROFESIONALNIH KATEGORIJ


Ob razglasitvi zmagovalcev sedmih dokumentarnih in sedmih umetniških kategorij iz 10 držav je prvič doslej zmaga v dveh profesionalnih kategorijah pripadla enemu fotografu.

UMETNIŠKE KATEGORIJE
Zmagovalec ARHITEKTURA: Amélie Labourdette, Francija
2. mesto - Hui Zhang, Kitajska / 3. mesto - Stephan Zirwes, Nemčija
Zmagovalka ODPRTO: Kirstin Schmitt, Nemčija
2. mesto - Nick Ng, Malaysia / 3. mesto - Andrea Rossato, Italija
Zmagovalec KONCEPTUALNO: Julien Mauve, Francija
2. mesto - Alejandro Beltran, Venezuela / 3. mesto - Barbaros Kayan, Turčija
Zmagovalec POKRAJINA: Maroesjka Lavigne, Belgija
2. mesto Maoyuan Cui, China / 3. mesto Stefan Schlumpf, Switzerland
Zmagovalec PORTRET: Marcello Bonfanti, ItalIjA
2. mesto Fauzan Ijazah, Indonezija / 3. mesto Rubén Salgado Escudero, Španija
Zmagovalec UPRIZORITEV: Alberto Alicata, Italija
2. mesto Cristina Vatielli, Italija / 3. mesto Kristoffer Eliassen, Norveška
Zmagovalec TIHOŽITJE: Francesco Amorosino, Italija
2. mesto Oliver Schwarzwald, Nemčija / 3. mesto Hiroshi Watanabe, Japonska

DOKUMENTARNE KATEGORIJE
Zmagovalec KAMPANJA: Jetmir Idrizi, Kosovo
2. mesto - David Chancellor, UK / 3. mesto - Antoine Repessé, FrancIJA
Zmagovalec KONTEMPORALNO: Asghar Khamseh, Iran
2. mesto - Kevin Frayer, Kanada / 3. mesto - Simona Ghizzoni, Italija
Zmagovalec AKUTALNI DOGODKI: Angelos Tzortzinis, Greece
2. mesto - Andrea and Magda, Italija / 3. mesto - Andrew Burton, ZDA
Zmagovalec VSAK DAN: Espen Rasmussen, Norveška
2. mesto Sandra Hoyn, Nemčija / 3. mesto Stephanie Sinclair, ZDA
Zmagovalec OKOLJE: Kevin Frayer, Kanada
2. mesto Li Feng, Kitajska / 3. mesto Lucy Nicholson, UK
Zmagovalec LJUDJE: Kevin Frayer, Kanada
2. mesto Filippo Venturi, Italija / 3. mesto Alessandro D'Angelo, Italija
Zmagovalec ŠPORT: Nikolai Linares, Danska
2. mesto Jens Juul, Danska / 3. mesto Annick Donkers, Belgija


ZMAGOVALEC ODPRTEGA TEKMOVANJA – KEI NOMIYAMA, JAPONSKA

Fotografija »Začarani bambusov gozd« avtorja Kei Nomiyama je bila izbrana za najboljšo samostojno fotografijo na svetu izmed vseh desetih zmagovalcev kategorij odprtega tekmovanja s strani žirije, ki ji je predsedoval Jael Marschner, nekdanji urednik fotografije pri Time Out London/Sunday Times Travel. Za nagrado je Japonec prejel pet tisoč ameriških dolarjev. Nomiyama, izredni doktorski profesor okoljske kemije na Univerzi Ehime na Japonskem, je sicer ljubitelj fotografij, posnetih v divjini in pod vodo. Fotografija je bila posneta v gorah otoka Shikoku in upodablja kresničko Luciola Italica na začetku deževne dobe.

ZMAGOVALEC MLADINSKEGA TEKMOVANJA – SAM DELAWARE, ZDA

Čudovit portret sestre fotografa je prinesel zmago 18-letnemu študentu Sam Delaweru, rojenemu v Freeportu (Maine). ). Je samouk, s fotografijo pa se ukvarja že od 12 leta.

ŠTUDENTSKO TEKMOVANJE

Sofia Jern je pri starosti 23 let finski univerzi uporabnih znanosti Novia priborila Sony fotografsko opremo v vrednosti 30 tisoč evrov in slavila zmago v študentskem tekmovanju. Na tekmovanje se je sicer prijavilo 400 izobraževalnih institucij s fotografskimi smermi, ki ob prijavi na študentsko tekmovanje sodelujejo z British Journal of Photography. Več informacij: www.worldphoto.org/student-focus.

IZJEMEN PRISPEVEK K FOTOGRAFIJI – RONGRONG & INRI

RongRong & inri, zakonski par, ki je oblikoval sodobno fotografijo na Kitajskem, je na slovesnosti v Londonu sprejel prestižni naziv Izjemnega doprinosa k fotografiji. Svetovna fotografska organizacija jima je naziv podelila tako za karierno pot, ki sta jo izbrala, kot tudi zaradi njunega velika vpliva na razvoj azijske fotografije. Fotografska umetnost in fotografije para RongRong & inri, ki sta jih ustvarila skupaj, zrcalijo intimen svet ter premikajo meje tradicionalne črno-bele tehnike. Skupaj sta ustanovila tudi Three Shadows Photography Art Centre, prvi neodvisni center, namenjen sodobni umetnosti na Kitajskem. Obenem sta v sodelovanju s priznanim fotografskim festivalom, ki se odvija vsako poletje, Les Recontres d’Arles, v letu 2015 ustanovila festival Jimei x.

Več fotografij lahko najdete na spletni strani www.worldphoto.org.

preberite še to

Oglaševanje

Priporočamo še

Dve leči za sladokusce T3 TECH
Dve leči za sladokusce

Telefoni lahko posnamejo marsikaj, težave imajo le pri fotografiranju objektov, ki so zelo blizu ali pri zajemanju široke slike. Tu pomaga Limelens.

Da se kamera ne bo tresla T3 TECH
Da se kamera ne bo tresla

Stabilizator kamere je dobro zdravilo proti tresočim filmom. In če imate radi kocke Lego, potem si ga lahko izdelate kar sami.

Prihodnost fotoaparatov je »športna« T3 TECH
Prihodnost fotoaparatov je »športna«

Sedaj, ko imamo v telefonih več kot spodobne kamere se marsikdo sprašuje, zakaj sploh kupovati kompakten fotoaparat. In novi Coolpix W300 je odgovor na to.

Odličen dodatek za Heroje T3 TECH
Odličen dodatek za Heroje

Nove kamere GoPro je mogoče krmiliti z govornimi ukazi. Kaj pa, če je kamera predaleč? Potem pride do izraza Remo.

Brezplačna predavanja o digitalni fotografiji T3 TECH
Brezplačna predavanja o digitalni fotografiji

Profesor Marc Levoy je med drugim predaval digitalno fotografijo na ameriškem Stanfordu. Njegova predavanja so zdaj brezplačno na spletu.

Olympusova akcijska kamera T3 TECH
Olympusova akcijska kamera

Olympus je v svojo prvo športno kamero nametal celo vrsto senzorjev in dal GoProju in družini malce misliti.

S fotoaparatom do lune T3 TECH
S fotoaparatom do lune

Bi radi šli na luno, pa si tega ne morete privoščiti? Vzemite fotoaparat z gromozanskim zumom, pa bo.

Ohlajena kamera za zvezde T3 TECH
Ohlajena kamera za zvezde

Astrofotografija je povezana z dolgimi časi osvetlitve, kar sodobnim kameram lahko povzroča težave pri kakovosti fotografije. Zakaj? Senzorju je vroče.

Zakaj ena velika, če je lahko 16 malih? T3 TECH
Zakaj ena velika, če je lahko 16 malih?

Trend kamer v sodobnih mobilni telefonih je, da imajo te dve leči. Kaj pa, če bi imeli kamero, ki jih ima 16 in snema tako dobro kot zrcalno-refleksne?

Sony World Photography Awards 2016 T3 TECH
Sony World Photography Awards 2016

Razglasitev svetovnih zmagovalcev največjega fotografskega natečaja na svetu

Objektiv z vgrajeno bliskavico T3 TECH
Objektiv z vgrajeno bliskavico

Canon je predstavil nov makro-objektiv, ki ima bliskavico kar vgrajeno vanj.

Huawei in Leica skupaj za najboljšo kamero v novem Huawei P9. T3 TECH
Huawei in Leica skupaj za najboljšo kamero v novem Huawei P9.

Huawei P9 in Mate 9 naj bi z novim partnerstvom dobila kamere, ki naj bi bile najboljše doslej.

Sony dokazuje, da velikost je pomembna T3 TECH
Sony dokazuje, da velikost je pomembna

Sony RX10 III je fotoaparat s super zumom in super zajemanjem počasnih filmskih posnetkov.

Pametni telefon s termalno kamero podjetja CAT lahko tudi rešuje življenja T3 TECH
Pametni telefon s termalno kamero podjetja CAT lahko tudi rešuje življenja

Mogoče se sliši pompozno, a CAT S60 lahko dejansko rešuje življenja.

Tale tiskalnik sprejme in izpljune vse T3 TECH
Tale tiskalnik sprejme in izpljune vse

Nova Epsonova večopravilna naprava za natisniti vse, kar ji naložite, pa še kaj drugega zna narediti, vse skupaj pa za zelo zanimivo ceno.

Opičji selfie bo avtorsko zaščiten T3 TECH
Opičji selfie bo avtorsko zaščiten

Če bo šlo vse po sreči, bo Naruto, mali makak, postal lastnik avtorskih pravic za fotografije, ki jih je posnel.

Mobilno shranjevanje fotografij T3 TECH
Mobilno shranjevanje fotografij

Nova Western Digitalova serija trdih diskov za mobilno rezervno shranjevanje

Canonov prenovljeni kompaktnež T3 TECH
Canonov prenovljeni kompaktnež

Če ste glede fotografije nekoliko bolj zahtevni, a vam ni do prenašanja velikih aparatov, so napredne kompaktne kamere prava odločitev. In Canon je predstavil prenovljeno serijo G9.

A ni CompactFlash že mrtev? T3 TECH
A ni CompactFlash že mrtev?

Kje pa! Profesionalci ga če vedno uporabljajo in to zelo intenzivno. In Lexar jim je sedaj ponudil takšno, ki je hudo hitra in ima kapaciteto 512 Gb.

Objektiv za sladokusce T3 TECH
Objektiv za sladokusce

Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens je objektiv, ki ga bodo veseli vsi fotografski poznavalci.

Kompaktnež za astronome T3 TECH
Kompaktnež za astronome

Majhna kamera, namenjena astrofotografiranju.

Palice niso dovolj, prihajajo droni za selfije T3 TECH
Palice niso dovolj, prihajajo droni za selfije

So vam ljudje, ki molijo v zrak palice za selfije nadležni? Počakajte še malo in nad vami bodo leteli selfie-droni!

Leica M Typ 262: fotografija v najčistejši obliki T3 TECH
Leica M Typ 262: fotografija v najčistejši obliki

Ni samodejnega ostrenja, ni videa, ni predogleda... le bistvo.

Pameten daljinec T3 TECH
Pameten daljinec

Daljinski upravljalnik za fotoaparat, ki sam izbira najboljše nastavitve za najboljši posnetek. Umetna inteligenca očitno prihaja tudi v fotoaparate.

Naj bo luč! T3 TECH
Naj bo luč!

Pri fotografiranju se pogosto zgodi, da je objekt fotografiranja ali snemanja pretemen. Zakaj si ne bi kar sami naredili fotografske luči?

Kakovost DSLR v telefonu? T3 TECH
Kakovost DSLR v telefonu?

Najnovejša dognanja na področju fotografskih leč bodo odpravila steklene leče. Prihajajo meta-leče!

360-stopinjski video v živo T3 TECH
360-stopinjski video v živo

YouTube bo omogočil tudi živo predvajanje 360-stopinjskih posnetkov.

Nikonova nova serija kompaktnih fotoaparatov z oznako DL T3 TECH
Nikonova nova serija kompaktnih fotoaparatov z oznako DL

Nikonova nova serija kompaktnih fotoaparatov z oznako DL ponuja hitro ostrenje in snemanje videa ločljivosti 4K.

Kako nastane objektiv T3 TECH
Kako nastane objektiv

Zakaj so objektivi za fotoaparate tako dragi? Ko si boste gledali tale video, vam bo vse jasno.

Hitreje ta trenutek ne gre T3 TECH
Hitreje ta trenutek ne gre

Sony je izdelal kartico SD, ki bo zaradi svoje hitrosti brez težav sproti shranjevala filme 4K.

Akcija za umetniško zahtevnejše T3 TECH
Akcija za umetniško zahtevnejše

DJI-jeva nova ročna akcijska kamera premore najnovejšo snemalno tehnologijo zajemanja posnetkov ekstremnih športnih dogodkov in drugih posebnih trenutkov

Za lepše posnetke T3 TECH
Za lepše posnetke

Kaj je hitrost zaklopa, velikost zaslonke in ISO? Z malo poznavanja teorije, lahko pridemo do precej boljših fotografij in filmov tudi s cenejšimi kamerami in telefoni.

Canon G7 X Mark II T3 TECH
Canon G7 X Mark II

Fotoaparat, ki ostri kot človeško oko in še pameten je po vrhu.

Leica D-Lux ‘Solid Gray’ T3 TECH
Leica D-Lux ‘Solid Gray’

Leeica nam je všeč. Predvsem zato, ker zagotavlja enako kakovost fotografij kot fotoaparati SLR, poleg tega pa je ta posebna izdaja prekrasen kos tehnologije.

Najboljša oprema za fotografiranje v divjini T3 TECH
Najboljša oprema za fotografiranje v divjini

Čakanje v naravi na tisti pravi posnetek, posebej v slabem vremenu in mrazu, zahteva dobro opremo.

Za telefonske video navdušence T3 TECH
Za telefonske video navdušence

Radi snemate filme s telefonom? Potem bo ta priprava prava stvar za vas.

Če boste snemali sefije, vas lahko doleti kazen! T3 TECH
Če boste snemali sefije, vas lahko doleti kazen!

V Mumbaju se je kar nekaj ljudi poškodovalo med fotografiranjem samih sebe, zato so se oblasti odločile proglasiti nekatera področja za "no-selfie".

Kodak se bo šel foto-telefon T3 TECH
Kodak se bo šel foto-telefon

Fotografski velikan se bo spustil v telefonske vode

Nikonov zastavonoša D5 še boljši T3 TECH
Nikonov zastavonoša D5 še boljši

Nikon je izdal novo posodobitev strojne programske kode za svoj najzmogljivejši zrcalno-refleksni fotoaparat iz družine FX Nikon D5.

Bolj praktična telefonska kamera T3 TECH
Bolj praktična telefonska kamera

Kamere v telefonu so sicer praktične, imajo pa eno težavo – ne moremo jih sneti. In včasih bi nam to prišlo še kako prav.

Fotografove mobilne sanje T3 TECH
Fotografove mobilne sanje

Zunanji disk, na katerega lahko izdelujemo varnostne kopije podatkov iz najrazličnejših medijev brez uporabe računalnika. Pa še majhen in priročen je.

Telefonski tiskalnik T3 TECH
Telefonski tiskalnik

Fujifilm je napovedal izid nove različice njihovega Instax Share, tiskalnika za vaš mobilni telefon. Toda ali je uporaben?

Zverinski ročaj T3 TECH
Zverinski ročaj

Sodobni pametni telefoni v sebi nosijo odlične kamere, snemanje z njimi pa je izredno nerodno. Nič več. Od sedaj lahko snemate kot profesionalec

Pravo ostrenje T3 TECH
Pravo ostrenje

Google je razvil tehnologijo, ki omogoča do sedaj najboljše ostrenje slik nizke ločljivosti. Pa še nemarno hitro je vse skupaj.

To pa je kartica T3 TECH
To pa je kartica

Si lahko zamislite kartico SD, na katero lahko spravite za več kot 500 ur filma?

Prihajajo kamere brez leč T3 TECH
Prihajajo kamere brez leč

S pomočjo optičnih senzorjev in matematike do še tanjših telefonov in fotoaparatov

Spoznajte nov Olympus Pen-F T3 TECH
Spoznajte nov Olympus Pen-F

Olympus je znan po tem, da je svoje analogne fotoaparate znal preleviti v sodobne digitalne aparate retro videza. In Pen-F je točno to

Zložljivi leteči psiček T3 TECH
Zložljivi leteči psiček

Majhna žepna kamera, težka manj kot četrt kilograma, je pravi leteči biserček.

Sony DSC-HX80 – majhen aparat z ogromnim zumom T3 TECH
Sony DSC-HX80 – majhen aparat z ogromnim zumom

Sony je napovedal, da bo na trg kmalu poslal svoj model kompaktnega fotoaparata HX 80, ki se bo ponašal s kar 30-kratno optično povečavo.

Da bodo fotografije varne T3 TECH
Da bodo fotografije varne

Ste kdaj izgubili fotografije, filme ali kontakte iz vašega telefona ali tablice? Zoprno. S temle malce dodelanim ključkom jih ne boste več.

Hasselblad H6D-100c T3 TECH
Hasselblad H6D-100c

Tudi Hasselblad se je pridružil klubu fotoaparatov s 100 milijoni točk. In cena je tudi "ustrezna".

Slovenec Andrej Tarfila med zmagovalci največjega fotografskega natečaja T3 TECH
Slovenec Andrej Tarfila med zmagovalci največjega fotografskega natečaja

Andrej Tarfila je s fotografijo Cerkev na poljih Sorškega polja zmagal v kategoriji "Potovanje" odprtega tekmovanja Sony World Photography Awards, največjega mednarodnega fotografskega natečaja na svetu.

Se še spomnite kamkorderjev? T3 TECH
Se še spomnite kamkorderjev?

Še zdaleč niso mrtvi, toliko da veste. Canon je na primer izdal novo serijo cenovno ugodnih in funkcionalno zelo zmogljivih modelov.

Najboljši »dronski« film T3 TECH
Najboljši »dronski« film

To, da imajo na sebi tudi kamere visoke ločljivosti, je drone spremenilo tudi v kakovostno filmsko orodje. Obstaja celo festival...

Telefon kot profi-kamera T3 TECH
Telefon kot profi-kamera

Kamere v telefonih so vedno bolj kakovostne, a še vedno nerodne za uporabo. A z ustreznim dodatkom se to lahko spremeni in dobimo skorajda profesionalen snemalni sistem.

Digitalizacija starih slik s telefonom T3 TECH
Digitalizacija starih slik s telefonom

Google je izdal brezplačno aplikacijo, ki omogoča digitalizacijo fotografij na papirju kar s pomočjo pametnega telefona. Pa deluje? Da!

Najboljši videoposnetki zelo, zelo majhnih stvari T3 TECH
Najboljši videoposnetki zelo, zelo majhnih stvari

Končalo se je vsakoletno Nikonovo tekmovanje Small World in Motion. In tukaj so so zmagovalci, ki jim je uspelo posneti najzanimivejše res majhne stvari.

Canon EOS 750D (z objektivom EFS 18-55 IS) T3 TECH
Canon EOS 750D (z objektivom EFS 18-55 IS)

Ali morda želite, da presedlam s kompaktnega fotoaparata na nekaj bolj kakovostnega? Je!

Googlova kamera za ljubitelje umetnosti T3 TECH
Googlova kamera za ljubitelje umetnosti

Google je izdelal kamero takšne ločljivosti, da zna posneti tudi posamezne poteze čopiča na umetniških slikah.

Gojenje snežink T3 TECH
Gojenje snežink

Kdo pravi, da znanost ne more biti lepa na pogled. Če spremljaš rast snežink, je čudovita!

Končno res uporaben stativ! T3 TECH
Končno res uporaben stativ!

Se bomo res končno znebili vseh mogočih gumbov na fotografskih stativih in dobili nekaj priročnega, hitrega in preprostega?

Alfa in omega nahrbtnikov za fotografske navdušence? T3 TECH
Alfa in omega nahrbtnikov za fotografske navdušence?

Nahrbtnik, ki ga ni potrebno sneti, da bi iz njega vzeli fotoaparat.

To pa bo potovanje! T3 TECH
To pa bo potovanje!

Sodelujte na nagradnem fotografskem natečaju »Poletne zgodbe«, kjer bo zmagovalec prejel vavčer za potovanje v vrednosti 10.000 EUR.

GoPro na morskem dnu preživel eno leto T3 TECH
GoPro na morskem dnu preživel eno leto

No ja, preživel ravno ni, a posnetek na njem je bilo mogoče rešiti. Raki imajo očitno radi kamere…

Svetloba brez bliskavice T3 TECH
Svetloba brez bliskavice

Včasih dnevna svetloba ni dovolj in je treba objekt osvetliti. Zakaj ga ne bi kar s fotografsko torbo?

Nikon širi družino SnapBridge T3 TECH
Nikon širi družino SnapBridge

Družini je dodal model D5600 z vgrajeno tehnologijo SnapBridge, ki omogoča fotografom, da že med fotografiranjem samodejno sinhronizirajo fotografije s pametno napravo.

Panasonic GX85 T3 TECH
Panasonic GX85

Kompaktni fotoaparat z velikim srcem.

Prijava na e-novice

* indicates required