Sedaj tudi nemogoča slanina

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 01. 2020 05:24:00, Kategorija:

Po ponarejenem burgerju sedaj tudi »rastlinska« svinjina in celo slanina.

Sedaj tudi nemogoča slanina
O podjetju Impossible Foods in njihovih Nemogočih hamburgerjih smo pisali že večkrat. Gre za alternativo mesu, ki je videti kot mesi, ima vonj po mesu in tudi okus ima menda tak. Bistvo te »neživalske pleskavice« so pšenični, krompirjevi in sojini proteini, zmešani s tako imenovanim sojinim hemoglobinom. Slednjega pridobivajo tako, da DNK molekul hema soje dodajo posebnemu genetsko vzgojenemu kvasu, ki se potem, ko fermentira, spremeni v omenjeni sojin hemoglobin. Ta »mesu« daje videz, vonj in okus krvi. Hmm... Nad zadevo se ljudje najprej zmrdovali, sedaj pa je v ZDA menda pravi prodajni hit, ki je od začetka septembra lani na voljo tudi v trgovinah in ne le nekaterih restavracijah.

A Nemogoči ne počivajo na lovorikah. Sedaj menda razvijajo tudi Nemogočo slanino. »Seveda jo, pravzaprav smo že zelo daleč, a je ne bomo poslali na trg tako dolgo, dokler tudi največji ljubitelji klasične slanine bodo rekli, da je super okusna,« je med predstavitvijo Nemogoče svinjine na sejmu CES povedal Pat Brown, izvršni direktor podjetja Impossible Foods.

In kaj je Nemogoča svinjina? Ime pove vse…

Vir: Cnet