Varnostne kamere za domačo uporabo

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 15. 03. 2017 07:55:31, Kategorija: Testi

Postanite kralj svojega doma in ga nadzirajte s pomočjo najnovejših varnostnih kamer kar na vašem pametnem telefonu.

Varnostne kamere za domačo uporabo
Trgovine, kioski in varnostno osveščeni posamezniki že lep čas uporabljajo varnostne kamere, s katerimi nadzorujejo svoje imetje. Z razvojem pametne tehnologije za dom, lahko sedaj nadzor nad vašo lastnino vzpostavite tudi vi. In to za zelo dostopne cene.

Po sledeh velikega uspeha kamer Wi-Fi za notranjost stanovanj in hiš, kot so Netatmo Welcome, Nest Cam in Canary, so se pametne kamere odpravile tudi izven zidov hiš, njihova ohišja pa so postala odporna na vremenske razmere. Opremljene so tudi z občutljivimi tipali, ki zaznavajo premikanje in z brezžičnimi povezavami, vse skupaj pa lahko preprosto nadzirate preko praktičnih aplikacij.

NEST CAM OUTDOOR
Cena: 180 €

Nestova kamera nosi oznako IP65, kar pomeni, da je odporna na vse vremenske pogoje. Opremljena je s širokokotnim objektivom, ki zajema sliko z ločljivostjo 1080p ter z zanesljivimi tipali, ki zaznavajo premikanje in zvok. Kvaliteta izdelave je prekrasna, prav tako je brezhibna tudi aplikacija. Naša edina pripomba se nanaša na namestitev, saj je pri nameščanju na steno težko skriti kablovje in napajalnik. V ceno so vključene tri ure shranjevanja v oblak na dan, za 10 € na mesec, pa boste deležni boljše kvalitete slike in naprednega zaznavanja gibanja.

NETATMO PRESENCE
Cena: 280 €

To je prva kamera Wi-Fi, ki ima sposobnost ločiti med osebami, živalmi in avtomobili, zato bo redko sprožila alarm po pomoti. Da, kamera je draga in njen 100-stopinjski kot zajemanja ni briljanten, ampak je zato njena slika z ločljivostjo 1080p Full HD enostavno prekrasna. Vgrajena reža za spominske kartice micro SD pomeni, da ni nobene potrebe po sklepanju dodatne naročnine. Aplikacija deluje odlično, kamera je tudi opremljena z močno svetilko.

ARLO WIRE-FREE
Cena: 300 €

Ta pametna oprema za nadzor doma je, kot namiguje že ime, brezžična, avtonomija baterije v kamerah pa znaša šest mesecev. Slika, ki jo zajemata kameri, ima ločljivost 1080 x 720p HD, ohišje pa je odporno na vremenske razmere in kamerama omogoča delovanje od -9°C do 50°C. V osnovnem paketu se nahajata dve kameri, v sistem pa jih lahko priključite kar 15. Presenetila nas je odlična kvaliteta videoposnetkov napravljenih ponoči.

SWANN SMART-SERIES HD
Cena: 550 €

Ta hibridni varnostni sistem sestavljajo štiri kamere z ločljivostjo Full HD 1080p, ki so odporne na vremenske razmere in imajo vgrajena tipala za nočni pogled in zaznavanje premikanja. V kompletu je še osem kanalna osrednja enota DVR s spominsko kapaciteto 2 TB. Sistem je združljiv s tehnologijo ZigBee, zato lahko z njim nadzirate naprave Nest, Philips Hue in Yale. Največja pomanjkljivost sistema je, da ni brezžičen in zahteva napeljavo s kar 80 m kablovja.

RING STICK UP CAM
Cena: 180 €

Z ločljivostjo 720p slika te kamere ni najbolj ostra, ampak ima precej drugih lastnosti, ki so vredne omembe: baterijo, ki nudi avtonomijo enega leta, možnost dvosmerne komunikacije preko vgrajenega mikrofona/zvočnika in združljivost s pametnim protokolom IFTTT. Omogoča preprosto nastavljanje občutljivosti in razdalje zaznavanja premikanja. Najbolj primerna je za uporabo pri vhodnih vratih, še posebej, če tja namestite še napravo Ring Chime (30 €) in svoj vhod spremenite v samodejno pametno kombinacijo zvonca in kamera.

MOTOROLA FOCUS 73
Cena: 150 €

S svojim črnim ohišjem in vgrajenim motorčkom za premikanje je Focus 73 podobna tistim kameram v kazinih. Kljub dobremu stilu pa smo imeli kar nekaj težav s to napravo. Stabilnost povezave Wi-Fi je bila tako slaba, da smo za testiranje vseh funkcij morali v kamero priključiti kabel ethernet. Plus tega vsako snemanje videoposnetka zahteva plačilo naročnine (od 4 €/mesec). Kamera ima tudi precej zapoznelo zaznavanje premikanja.

preberite še to

Testi
Za čiste prostore in zrak

Za čiste prostore in zrak

Xiaomi ima v svojem naboru dve zanimivi »čistilni napravi« - eno za tla in eno za zrak.

Testi
Tablica, ki daje veliko

Tablica, ki daje veliko

Tablični računalnik Xiaomi Pad 5 nudi odličen zaslon, kakovosten zvok, zmogljivo baterijo in še kaj.

Testi
Ne, ni strelski obračun…

Ne, ni strelski obračun…

… to je dobrodošlica, ki vam jo »izreče« čevljekljun, ko je vesel, da vas vidi&helli...

Testi
Česa ne bo šlo igrati

Česa ne bo šlo igrati

Sony je končno razkril, katere igre ne bodo delovale na novem PlayStation 5.

Testi
Lenovo IdeaPad S540

Lenovo IdeaPad S540

AMD-jev procesor v prenosniku? O, ja.

Testi
LG G8s ThinQ

LG G8s ThinQ

Iz Južne Koreje z ljubeznijo

Testi
Hladno in nemoteče pivo

Hladno in nemoteče pivo

Pivo je dobro imeti v hladilniku, a kaj, ko zaseda veliko prostora, steklenice pa se rade kotalijo po njem. Ko...

Testi
Varnostne kamere za domačo uporabo

Varnostne kamere za domačo uporabo

Postanite kralj svojega doma in ga nadzirajte s pomočjo najnovejših varnostnih kamer kar na vašem pametnem tel...

Testi
Tudi Philips ima tankega...

Tudi Philips ima tankega...

Philips je na trg poslal serijo televizorjev z oznako 7600, ki jih odlikuje … no, ja, praktično vse.

Testi
Huawei Mate 9 - test na dlani

Huawei Mate 9 - test na dlani

Huawei je kot sklepno dejanje lanskega leta na trg poslal poslovni telefon Mate 9, ki pa bo zaradi svoje cene ...

Testi
Xbox One S

Xbox One S

Microsoft se vrača na igričarski trg z manjšo in občutno bolj stilsko konzolo. Vprašanje pa je, ali je nadgrad...

Testi
Galaxy Note 7 proti Galaxy S7 edge

Galaxy Note 7 proti Galaxy S7 edge

Ker o Galaxy S7 edge že čivkajo ptiči in o njem vemo vse, lahko Galaxy Note 7 najlažje opišemo tako, da ga pri...