Renault Clio: legendarni slovenski avto zdaj v novi atraktivni podobi!

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 10. 2023 12:35:00, Kategorija: Avto tech

Promocijska vsebina
Prodajna uspešnost modela Renault Clio vse od njegovega prihoda na trg leta 1990 ni pojenjala in doslej so po vsem svetu prodali že skoraj 16 milijonov primerkov tega modela! Tudi v Sloveniji Clio ostaja najpogostejši avto na cestah in to z dobrim razlogom: še vedno ima vse, kar imajo veliki«.

Renault Clio: legendarni slovenski avto zdaj v novi atraktivni podobi!
Novi Renault Clio na cesti ne more ostati neopažen zahvaljujoč še bolj odločnemu videzu. Njegov privlačen prednji del združuje tehniko in dinamiko s povsem novim svetlobnim pečatom. Novi Clio ima tudi posodobljeno tehnologijo, zlasti z digitalno instrumentno ploščo v vseh različicah.

Kar zadeva ponudbo pogonskih sklopov, je bil Clio vedno v koraku s časom z najbolj celovito ponudbo v svojem razredu, zaradi česar si je vsakdo lahko izbral konfiguracijo, ki je najbolj ustrezala njegovim potrebam. Clio je zato tudi danes na voljo s široko paleto motorjev, ki jih poganja bencin, dizel, plin ali najsodobnejša hibridna tehnologija. 

Hibriden pogonski sklop E-Tech Full Hybrid z močjo 108 kW (145 KM) izhaja iz sveta formule 1, zanj pa je bilo vloženih več kot 150 patentnih prijav. Zasnova zaporedno-vzporednega hibrida združuje dva elektromotorja (glavnega z močjo 36 kW in visokonapetostni zaganjalnik-generator z močjo 18 kW) s štirivaljnim 1,6-litrskim bencinskim motorjem z močjo 69 kW (94 KM), pameten menjalnik z več načini delovanja in brez sklopke, ter akumulator z zmogljivostjo 1,2 kWh. S tem pogonskim sklopom se Clio vsakič znova prebudi kot neslišni električni avtomobil, ki šele kasneje po potrebi vklopi tudi bencinski motor. Z njim je v mestu mogoče 80 odstotkov časa voziti na elektriko, pri čemer prihranek pri porabi goriva doseže do 40 odstotkov v primerjavi z običajnim bencinskim motorjem v mestnem ciklu. Novi Clio ima tako v mestu najboljše električne zmogljivosti med vsemi mestnih avtomobili s hibridnim pogonom na trgu.

Novi Clio je na voljo z več paketi opreme, med katerimi je tudi novi esprit Alpine. Slednjega odlikuje športen, a obenem tehničen in eleganten videz, zato zagotavlja še bolj intenziven značaj avtomobilu.

S ciljem ponuditi povezljivost na najvišji ravni v svojem razredu ima novi Clio vgrajen širok nabor tehnologij, s katerimi olajšuje vožnje, in uporabnikom zagotavlja digitalne zmožnosti, kakršnih so vajeni v vsakdanjem življenju. Zahvaljujoč multimedijski napravi Renault EASY LINK, ki je brezžično povezljiva s pametnimi telefoni, nastavitvami sistema MULTI-SENSE in dvajsetimi naprednimi sistemi pomoči pri vožnji (ADAS) je novi Clio intuitiven in povezljiv bolj kot kdajkoli in je zato pravi »avtomobil življenja«.

Clio je resnično nov, saj je na evropske in slovenske ceste zapeljal prav z začetkom letošnje jeseni. S privlačnim videzom obrača glave prvih, ki so ga že zagledali na cestah. Skozi stekla pa v teh vozilih lahko vidimo zadovoljne obraze tistih, ki jih je navdušila sodobna, udobna in moderna, a hkrati enostavno obvladljiva tehnologija tega kralja evropskih ulic, ki se rojeva tudi na Dolenjskem. ▪

preberite še to

Avto tech
Mobilni bordeli?

Mobilni bordeli?

Avtonomni avtomobili bodo marsikaj spremenili. Tudi javne hiše…

Avto tech
Trobiš? Čakaj!

Trobiš? Čakaj!

Policija v Mumbaju se je nepotrebnega trobljenja lotila na izviren »kaznovalni« način.

Avto tech
Zakaj so na tem mestu ravni?

Zakaj so na tem mestu ravni?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je rob avtomobilskega blatnika večinoma raven?

Avto tech
Namesto mreže – avto

Namesto mreže – avto

Reševalci avtomobila iz reke so dobili dodaten bonus za dobro opravljeno delo…

Avto tech
Če ne gre mimo, gre pa skozi

Če ne gre mimo, gre pa skozi

Kaj narediti, če nekdo zaustavi avtomobil na prehodu za pešce? Tole!

Avto tech
Manj dizelske porabe

Manj dizelske porabe

Priprava, ki s pomočjo vodika zmanjša porabo in emisije velikih dizelskih motorjev

Avto tech
Čakanje namesto kazni

Čakanje namesto kazni

V Estoniji boste zaradi prehitre vožnje morali na obvezno čakanje

Avto tech
Najdaljši tovornjak

Najdaljši tovornjak

Tako je videti najdaljši dovoljeni »cestni vlak« v Avstraliji. Kako dolgi pa so nedovoljeni...

Avto tech
Bolj opazni prometni znaki

Bolj opazni prometni znaki

Prometnih znakov je toliko, da jih včasih sploh ne zaznamo več. Je potrebna sprememba?

Avto tech
Čisto nalivanje olja

Čisto nalivanje olja

Olje je mogoče tudi brez lijaka naliti tako, da ostane motor čist...

Avto tech
Olje za 30.000 kilometrov

Olje za 30.000 kilometrov

Zadnje čase se na trgu pojavljajo motorna olja, ki naj bi brez težav držala tudi več kot 30.000 kilometrov. Ka...

Avto tech
Ko ni tvoj dan

Ko ni tvoj dan

Voznik tega vlečnega vozila pa res ni imel srečnega dne.