48 milijonov v telefonu

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 2. 11. 2018 04:00:00, Kategorija: Foto

Samsung je razkril slikovni senzor za telefone z ločljivostjo kar 48 milijonov točk.

48 milijonov v telefonu

Samsung je razkril dva nova člana družine slikovnih senzorjev ISOCELL - ISOCELL Bright GD1 z 32 in ISOCELL Bright GM1 s kar 48 milijoni slikovnih točk. Oba senzorja naj bi šla v serijsko proizvodnjo še pred koncem leta, kar pomeni, da bi jih lahko v telefonih dobili že prihodnje leto.

Oba senzorja imata točke, velike 0,8 mikrona, Samsung pa je v vezju uporabil tudi svojo tehnologijo izolacije točk ISOCELL Plus, ki preprečuje »mešanje« barv med posameznimi točkami s postavljanjem fizične pregrade med njimi, s čemer dosežejo bistveno izboljšanje barvne vernosti. Poleg tega zna senzor kombinirati podatke več točk hkrati in s tem zajeti več svetlobe, kar je v primeru slabših svetlobnih pogojev vsekakor dobrodošlo. Zadeva menda deluje enako dobro kot pri njihovem senzorju točkami, velikimi 1,6 mikrona.

Samsung pa ne bo prvi, ki bo nudil telefone s tako visoko ločljivostjo kamere. Sony je na primer pred časom napovedal senzor ločljivosti 48 milijonov točk, Huaweijew Mate 20 Pro ima kamero ločljivosti 40 MP, Nokiina Lumia 1020 iz davnega leta 2013 pa 41 MP.

In kdaj lahko pričakujemo prve telefone z novimi senzorji ISOCELL? Samsung o tem še molči, ne bi pa bili presenečeni, če ga ne bi našli v Galaxy S10, ki bo na trgu najverjetneje februarja prihodnje leto.

Vir: Samsung