Nenavadni izumi V.

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 29. 03. 2021 04:10:00, Kategorija:

Serija prispevkov o nenavadnih izumih, ki so luč sveta ugledali v 21. stoletju, se nadaljuje.

Nenavadni izumi V.
Peti del (1., 2., 3. 4.) serije prinaša idejo, kako vam lahko dojenček očisti tla in slušalko, ki vam bo pomagala pri hujšanju.

BABY MOP
Dojenčki se nekaj mesecev po rojstvu naučijo plaziti, kar je prvi znak, da se pričenja čas, ko ga več ne bomo našli tam, kjer smo ga pustili. Pri BetterThanPants.com  so se vprašali ali je to sladko-kislo dejstvo mogoče izkoristili še za kaj? Recimo za – čiščenje tal.

Izdelali so otroškega pajaca, imenovanega Baby Mop, ki ima na nogah in podlahteh, torej na mestih, kjer se dojenček dotika tal, všite resice, ki menda učinkovito pobirajo prah in loščijo tla. Zakaj bi kupovali drag robotski sesalnik, če to lahko naredi kar vaš Jurček...


BITBITE
Imate pri dieti težave z motivacijo? Hitro omagate? Spoznajte BitBite iz leta 2015. BitBite je majhna slušalka z mikrofonom, ki analizira vaše prehranjevalne navade tako, da ugotavlja, koliko jeste in kako hitro. Če ste eni tistih, ki pred televizorjem vrečko čipsa »uničite« še preden se dobro zaveste, da ste jo odprli, vam bo BitBite povedal, da malce upočasnite, če vam preveč »ležijo« krofi pa, da ste že presegli priporočljivo dnevno dozo kalorij.