Netflix za igre – drugič

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 20. 03. 2019 06:10:00, Kategorija:

Google je predstavil prihajajočo storitev Stadia, ki bo omogočala pretočno igranje iger.

Netflix za igre – drugič

Pred slabim tednom smo objavili prispevek s skoraj enakim naslovom, le da je takrat namesto Googla nastopal Microsoft, namesto imena Stadia pa je bil Projekt xCloud. V njem smo med drugim zapisali, da nekaj podobnega razvija tudi Google, ki je svoje načrte razkril včeraj na igralski razvojni konferenci (GDC) v San Franciscu.

Torej – Googlova rešitev pretočnega igranja iger se ne bo imenovala Google Stream ampak Google Stadia. Kako naj bi bila zadeva videti v praksi ni nobena skrivnost, saj je podjetje že lani prikazalo delovanje igre Assassin’s Creed: Odyssey v brskalniku Chrome. V svoji osnovi bo zadeva enaka kot Microsoftova -  uporabniki se bodo v storitev prijavili iz katerekoli naprave z brskalnikom Chrome (telefon, tablica, računalnik), v njej našli enako knjižnico iger in tudi nadaljevali igranje na točki, kjer so prenehali ne glede na vrsto naprave, s katero igrajo. V prvi fazi bodo igre na voljo v 4K, HDR in hitrosti 60 FPS, čez čas pa tudi v 8K. Za »polno izkušnjo« iger bo Google ponudil tudi krmilnik Stadia, ki se bo priključil preko vmesnika Wi-Fi.

Google ima torej svoj »Netflix za igre«, Microsoft prav tako, v kratkem pa naj bi ga pokazala tudi Nvidia in Sony. Še bo zanimivo…


Vir: Google