AOC AG273QX

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 23. 10. 2019 03:10:00, Kategorija: Povedali so nam

Promocijska vsebina
AOC napoveduje nov igričarski monitor z ločljivostjo QHD in privlačnimi HDR slikami

AOC AG273QX

Zaslonski specialist AOC predstavlja nov 27-palčni (68,6 cm) gaming monitor AG273QX, ki je najnovejša konkurenčna pridobitev tretje generacije linije AGON. Ta celoten paket zelo zaželenih značilnosti za akcijske, MOBA in arkadne igre bo zadovoljil potrebe oboževalcev tako po hitrosti kot tudi po kakovosti slike. AG273QX ima zelo prepričljive igričarske lastnosti, ki vključujejo impresivno hitrost osveževanja 165Hz in odzivni čas 1 ms (MPRT). Za razliko od drugih igričarskih monitorjev, ki so osredotočeni le na hitrost, je AG273QX opremljen s 27-palčnim VA panelom ločljivosti QHD (1440p) za veliko bolj natančne podrobnosti in bogat kontrast ter tehnologijo AOC Wide Color Gamut in certifikatom VESA DisplayHDR 400 za bolj živahne in naravne barve. Podpora za AMD FreeSync 2 HDR pa omogoča resnične slike brez povečanja vhodnega zamika ter odpravlja trganje in trzanje slike.

Hitrost osveževanja pri 165 Hz pomeni, da AG273QX nariše okvir približno na vsakih 6 milisekund, kar je izredno pomembno za tekmovalne igričarje. V povezavi z odzivnim časom 1 ms (MPRT) to pomeni, da bodo igričarji videli bolj gladke animacije in lažje spremljali gibanje nasprotnikov.

27-palčni VA panel v ločljivosti QHD (2560 x 1440) uporablja izvorno statično kontrastno razmerje 3000:1 z globokimi in črnimi odtenki. Poleg visoke ločljivosti in bogatega kontrasta je dodana tudi podpora VESA DisplayHDR 400, kar pomeni, da lahko monitor doseže najvišjo svetilnost 400 cd/m2. Monitor natančno reproducira HDR vsebino, na primer svetle utripe in eksplozije različnih odtenkov v temnem igralnem svetu, kar igričarja popolnoma "potopi" v igro. Poleg tega se ponaša s tehnologijo AMD FreeSync 2 HDR, ki blaži vhodno zakasnitev, katero lahko povzroča HDR tonsko mapiranje, poskrbi za izravnavo kompenzacije nizke frekvence (LFC) ter se znebi trganja in trzanja slike. Zaradi ravnega, elegantnega in 3-stranskega VA zaslona skoraj brez okvirja, je monitor AG273QX zelo primeren za igričarje, ki imajo raje običajne ravne zaslone. Igričarji, ki so jim ljubši monitorji z ukrivljenim zaslonom, pa lahko posežejo po enem od "ukrivljenih sorodnikov", na primer modelu AG273QCX ali AG273QCG.

Da bi igričarjem olajšali transport njihovih monitorjev na LAN zabave ali turnirje, je AG273QX opremljen z nosilnim ročajem in omogoča enostavno namestitev z enim klikom brez vijakov. AG273QX je prav tako opremljen z dvojnimi izvlečnimi držali za slušalke na vsaki strani in prilagodljivimi RGB Light FX svetilkami na zadnji strani, kar doda igram osebno noto.

Ljubitelji prvo osebnih strelskih iger bodo še posebej cenili funkcijo DialPoint, AOC-jev ciljni kazalnik, ki samodejno postavi križec na sredino zaslona, v kolikor le-ta ni prisoten v sami igri. Poleg tega se v OSD zaslonskem meniju nahajata možnosti AOC Shadow Control, s čimer lahko posvetlite temna območja ali zatemnite svetla območja, in AOC Game Colour, ki omogoča prilagoditev barvne nasičenosti in raven sive barve za več podrobnosti v sliki. Trije prednastavljeni (FPS, Racing, RTS) in trije uporabniško prilagodljivi igralni načini nudijo enostaven dostop do uporabnih prednastavitev. Posodobljeni OSD zaslonski meni v seriji AGON 3 omogoča enostavno prilagajanje nastavitev, uporabniki pa lahko s pomočjo programske opreme G-Menu naredijo napredne prilagoditve tudi brez uporabe OSD tipk.

Novi monitor AOC AGON AG273QX bo na voljo od novembra 2019 dalje po priporočeni prodajni ceni 509 €.

Vir: AOC

preberite še to

Računalništvo
Intel se je opravičil

Intel se je opravičil

Bo sedaj procesorje kaj lažje dobiti? Niti ne…

Računalništvo
Konec Googlovega tiskanja iz oblaka

Konec Googlovega tiskanja iz oblaka

Google Cloud Print se po desetih letih beta različice – poslavlja.

Računalništvo
Gmail v Outlooku

Gmail v Outlooku

Microsoft testira integracijo Gmaila v spletni Outlook

Računalništvo
Varnejši Windows

Varnejši Windows

Microsoft bo kontroverzni DNS preko HTTPS prenesel neposredno v Windows.

Računalništvo
Philips 439P9H SuperWide

Philips 439P9H SuperWide

Promocijska vsebina
Zmogljive funkcije, zapakirane v obsežno razmerje.

Računalništvo
Windows kmalu hitrejši?

Windows kmalu hitrejši?

Microsoft pripravlja popravek, ki bo odpravil zastoje zaradi indeksiranja iskanja.

Računalništvo
 Vse najboljše, Firefox

Vse najboljše, Firefox

Spletni brskalnik Firefox je pred nekaj dnevi praznoval svoj 15. rojstni dan.

Računalništvo
Video v Wordu

Video v Wordu

Microsoftov Word bo kmalu omogočal tako vstavljanje kot tudi predvajanje videoposnetkov.

Računalništvo
Prenovljen YouTube

Prenovljen YouTube

Ste na YouTubovem vmesniku na namizju opazili kaj novega?

Računalništvo
»Pogovor« namesto formul

»Pogovor« namesto formul

Excel bo omogočal poizvedbe kar preko pogovornega jezika

Računalništvo
Stekleni pomnilnik

Stekleni pomnilnik

Microsoft je na kos stekla shranil celoten film o Supermanu.

Računalništvo
Edge 15. januarja

Edge 15. januarja

Bo Edge res zadal kakšno resno rano Chromu? Bomo videli v začetku prihodnjega leta...