AOC AG273QX

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 23. 10. 2019 03:10:00, Kategorija: Povedali so nam

Promocijska vsebina
AOC napoveduje nov igričarski monitor z ločljivostjo QHD in privlačnimi HDR slikami

AOC AG273QX

Zaslonski specialist AOC predstavlja nov 27-palčni (68,6 cm) gaming monitor AG273QX, ki je najnovejša konkurenčna pridobitev tretje generacije linije AGON. Ta celoten paket zelo zaželenih značilnosti za akcijske, MOBA in arkadne igre bo zadovoljil potrebe oboževalcev tako po hitrosti kot tudi po kakovosti slike. AG273QX ima zelo prepričljive igričarske lastnosti, ki vključujejo impresivno hitrost osveževanja 165Hz in odzivni čas 1 ms (MPRT). Za razliko od drugih igričarskih monitorjev, ki so osredotočeni le na hitrost, je AG273QX opremljen s 27-palčnim VA panelom ločljivosti QHD (1440p) za veliko bolj natančne podrobnosti in bogat kontrast ter tehnologijo AOC Wide Color Gamut in certifikatom VESA DisplayHDR 400 za bolj živahne in naravne barve. Podpora za AMD FreeSync 2 HDR pa omogoča resnične slike brez povečanja vhodnega zamika ter odpravlja trganje in trzanje slike.

Hitrost osveževanja pri 165 Hz pomeni, da AG273QX nariše okvir približno na vsakih 6 milisekund, kar je izredno pomembno za tekmovalne igričarje. V povezavi z odzivnim časom 1 ms (MPRT) to pomeni, da bodo igričarji videli bolj gladke animacije in lažje spremljali gibanje nasprotnikov.

27-palčni VA panel v ločljivosti QHD (2560 x 1440) uporablja izvorno statično kontrastno razmerje 3000:1 z globokimi in črnimi odtenki. Poleg visoke ločljivosti in bogatega kontrasta je dodana tudi podpora VESA DisplayHDR 400, kar pomeni, da lahko monitor doseže najvišjo svetilnost 400 cd/m2. Monitor natančno reproducira HDR vsebino, na primer svetle utripe in eksplozije različnih odtenkov v temnem igralnem svetu, kar igričarja popolnoma "potopi" v igro. Poleg tega se ponaša s tehnologijo AMD FreeSync 2 HDR, ki blaži vhodno zakasnitev, katero lahko povzroča HDR tonsko mapiranje, poskrbi za izravnavo kompenzacije nizke frekvence (LFC) ter se znebi trganja in trzanja slike. Zaradi ravnega, elegantnega in 3-stranskega VA zaslona skoraj brez okvirja, je monitor AG273QX zelo primeren za igričarje, ki imajo raje običajne ravne zaslone. Igričarji, ki so jim ljubši monitorji z ukrivljenim zaslonom, pa lahko posežejo po enem od "ukrivljenih sorodnikov", na primer modelu AG273QCX ali AG273QCG.

Da bi igričarjem olajšali transport njihovih monitorjev na LAN zabave ali turnirje, je AG273QX opremljen z nosilnim ročajem in omogoča enostavno namestitev z enim klikom brez vijakov. AG273QX je prav tako opremljen z dvojnimi izvlečnimi držali za slušalke na vsaki strani in prilagodljivimi RGB Light FX svetilkami na zadnji strani, kar doda igram osebno noto.

Ljubitelji prvo osebnih strelskih iger bodo še posebej cenili funkcijo DialPoint, AOC-jev ciljni kazalnik, ki samodejno postavi križec na sredino zaslona, v kolikor le-ta ni prisoten v sami igri. Poleg tega se v OSD zaslonskem meniju nahajata možnosti AOC Shadow Control, s čimer lahko posvetlite temna območja ali zatemnite svetla območja, in AOC Game Colour, ki omogoča prilagoditev barvne nasičenosti in raven sive barve za več podrobnosti v sliki. Trije prednastavljeni (FPS, Racing, RTS) in trije uporabniško prilagodljivi igralni načini nudijo enostaven dostop do uporabnih prednastavitev. Posodobljeni OSD zaslonski meni v seriji AGON 3 omogoča enostavno prilagajanje nastavitev, uporabniki pa lahko s pomočjo programske opreme G-Menu naredijo napredne prilagoditve tudi brez uporabe OSD tipk.

Novi monitor AOC AGON AG273QX bo na voljo od novembra 2019 dalje po priporočeni prodajni ceni 509 €.

Vir: AOC

preberite še to

Računalništvo
Konec Nadzorne plošče?

Konec Nadzorne plošče?

Microsoft bi lahko v kratkem povsem ukinil Nadzorno ploščo.

Računalništvo
Kaj se dogaja z LibreOffice?

Kaj se dogaja z LibreOffice?

Kaj pomeni oznaka »Persdonal Edition«? Bomo dobili več različic?

Računalništvo
Chrome bo bolj energetsko prijazen

Chrome bo bolj energetsko prijazen

Nova različica Chroma bo podaljšala avtonomijo baterije za do dve uri.

Računalništvo
Je to prihodnost?

Je to prihodnost?

Tablice so energetsko potratne, e-bralniki pa premalo zmogljivi. Kaj pa kombinacija?

Računalništvo
Prenosnik za težavne razmere

Prenosnik za težavne razmere

Za tiste, ki prenosnik uporabljate tudi izven čistih, suhih in varnih pisarn.

Računalništvo
Synology z lastno linijo diskov SSD

Synology z lastno linijo diskov SSD

Z lastno linijo diskov SSD želijo izboljšati zanesljivost in stabilnost sistemov v zahtevnejših ...

Računalništvo
Miške in ogljik

Miške in ogljik

Logitech bo na embalaži svojih izdelkov objavljal tudi podatke o njihovem ogljičnem odtisu

Računalništvo
Nevarne razširitve

Nevarne razširitve

Google je odstranil kar 106 razširitev za Chrome, ki so vohunile za uporabniki

Računalništvo
Flash le še do konca leta

Flash le še do konca leta

Adobe je napovedal, da bo 31. decembra dokončno pokopal svoj Flash

Računalništvo
Bližnjice na steroidih

Bližnjice na steroidih

Dodatek za Chrome, ki omogoča povezavo do točno določenega dela spletne strani.

Računalništvo
Dodatki za Edge na voljo vsem

Dodatki za Edge na voljo vsem

Microsoft je svojo spletno stran z dodatki za brskalnik Edge odprl vsem uporabnikom.

Računalništvo
Prvi prenosnik s 5G

Prvi prenosnik s 5G

Jutri prihaja na trg Lenovo Flex 5G, prvi 5G-prenosnik na svetu.