Dejstvo, da več kot polovico kakovostne rastlinske hrane konča kot iztrebek je pri Lesu, velikem ljubitelju gina, prižgalo ločko. Vprašal se je ali bi bilo mogoče to nepredelano kakovostno rastlinsko hrano uporabiti za dodajanje okusa tej pijači. Vprašanje je predebatiral z ženo in ugotovila sta, da je edina zanesljiva pot do odgovora – preizkus. Stopila sta v kontakt z vodstvom rezervata Botlierskop in jih prosila, če jima lahko pošljejo kaj slonjih izrebkov. In so jih. In nastal je Indlovu Gin.

In kako nastane Indlovu Gin? Seveda ne tako, da bi slonji kakec spravljali v steklenice s pijačo. Iztrebki se najprej posušijo, sterilizirajo, operejo, spet posušijo in šele nato pridružijo brinovim jagodam, koriandru in drugim klasičnim sestavinam gina.
Vsaka serija Indlovu Gina je opremljena GPS-koordinatami mesta, na katerem so bili iztrebki pobrani, saj ti po svojih sestavinah niso enaki. Vsebujejo namreč različne vrste trav, korenin, sadja, skorje dreves in še česa, zato se tudi okus od serije do serije nekoliko razlikuje.
Prva komercialna serija gina Indlovu je prišla na prodajne police konec leta 2019, na voljo pa je v nekaterih Afriških državah in Evropi, liter stane okoli 50 €, Ansleyeva pa 15 odstotkov dobička namenjata fundaciji za zaščito slonov.
Vir: CNN, Amazon