Najboljša varnostna kamera?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6. 05. 2018 08:00:00, Kategorija: Trendi

V čem se tale domača varnostna kamera tako razlikuje od ostalih, da je uspela zbrati 1,8 milijona dolarjev na Kickstarterju.

Najboljša varnostna kamera?

Domačih varnostnih kamer, ki se lahko povežejo v internet in imajo kup pametnih zmogljivosti, vključno z razlikovanjem med živalmi in ljudmi, je na trgu kar nekaj, zato nas informacije o novih modelih puščajo relativno hladne. In potem je tukaj Eufy EverCam.

Ker kamera na pogled ni nič kaj drugačna od drugih nas je seveda zanimalo, kaj je tako pritegnilo ljudi na Kickstarterju, da so tako navalili nanjo. Proizvajalec  Camera Equipment in ameriškega Seattla si je kot ciljno vsoto zastavil znesek 50.000 dolarjev, v času tega pisanja, ko je do konca kampanje še 40 dni, pa je vloženi znesek že presegel 1,8 milijona dolarjev.

Med najbolj privlačne lastnosti EverCam je njena preprosta namestitev. Ta poteka tako, da na steno oziroma površino, kjer bi radi imeli kamero, pritrdimo podstavek, kamera pa se nanj pritrdi kar s pomočjo magneta. Ta, poleg tega, da drži kamero, omogoča tudi njeno preprosto premikanje in nastavljanje tako, da pokriva področje, ki ga želimo.  V primeru, da je podlaga za kamero kovinska, podstavek sploh ni potreben, saj se kamera pritrdi kar s pomočjo magneta. Kamero napajajo baterije, tako da do nje ni potrebno napeljevati zunanjega napajanja. To ni nobena redkost, a za kamero, ki bi z enim polnjenjem omogočala delovanje do kar enega leta, pa še nismo slišali. Naslednja prednost kamere je v tem, da je vodoodporna (IP66), torej jo je mogoče uporabiti tudi na prostem.

Eufy EverCam je opremljen s Sonyjevim senzorjem Exmor, ki zmore zajeti sliko ločljivosti 1080p in 140-stopinjsko širokokotno lečo, ki pokrije zelo širok prostor. Kot vsaka sodobna varnostna kamera je tudi tale opremljena s senzorjem za nočno snemanje, njegov doseg pa je do 10 metrov. Tu je še senzor gibanja, 8-kratna digitalna povečava, podpora sprotnemu pretakanju preko Wi-Fi, zvočnik in mikrofon za komunikacijo, 100-decibelov glasna sirena, ki se oglasi, če kamero nekdo nasilno odstrani, ter reža za kartico microSD na bazni postaji. Ta je še posebej zanimiva zato, ker se zajeti podatki shranjujejo neposredno nanjo in ni potrebe po posebni zunanji (in plačljivi) storitvi shranjevanja v oblaku. Jo pa proizvajalec nudi za 2,99 USD mesečno.

Kar zadeva programsko opremo je kamer opremljena s sistemom umetne inteligence, ki na omogoča, da se posname le to, kar nas zanima in ne vsak najmanjši gib, ki ga zazna senzor gibanja. Sistem tako samodejno ignorira gibanje, ki nima tako imenovanega »toplotnega podpisa«. To v praksi pomeni, da kamere jeseni ne bo prožilo recimo padajoče listje. Kamera je opremljena s sistemom prepoznave obraza, ki ne le, da prepozna, da gre za človeka, prepozna tudi, za koga gre in o tem obvesti lastnika. Več v spodnjem videu.

Cena in dobavljivost: Kot smo zapisali, je Eufy EverCam v fazi zbiranja denarja na Kickstarterju, kjer ji gre zelo dobro. Kampanja bo trajala do 15. junija, komplet z eno kamero pa si lahko rezervirate za 219 dolarjev (okoli 183 €). Če bo šlo vse po načrtih, bo kamera na voljo septembra letos, Slovenija pa je na seznamu držav, kamor jo bo proizvajalec pošiljal brezplačno.


Vir: Kickstarter

preberite še to

Trendi
Les ni pomemben

Les ni pomemben

Kakovost zvoka akustične kitare sploh ni odvisen od vrste lesa, iz katere je narejena.

Trendi
Spotify za v avto

Spotify za v avto

Spotyfy naj bi še letos na trg poslal napravo, ki bo to glasbeno storitev prenesla tudi v avtomobile.

Trendi
Izdal ga je Garmin

Izdal ga je Garmin

Najetega morilca našli s pomočjo njegove pametne ure…

Trendi
Nevarnost ne-cepljenja

Nevarnost ne-cepljenja

WHO: »Cepilno oklevanje« je ena od desetih največjih globalnih zdravstvenih groženj.

Trendi
Ste slišali za Dramathon?

Ste slišali za Dramathon?

Gre za maraton, namenjen ljubiteljem viskija, poteka mimo destilarn, nagrada pa je seveda viski.

Trendi
Bomo dobili Google ure?

Bomo dobili Google ure?

Google je od Fossila kupil tehnologijo, ki jo ta uporablja v pametnih urah.

Trendi
Največje vetrna turbina

Največje vetrna turbina

Ameriški GE se je lotil izdelave največje vetrne turbine na svetu. Visoka bo za tri četrtine Eifflovega...

Trendi
Glina proti debelosti

Glina proti debelosti

Bomo hujšali tako, da bomo za desert pojedli malo gline? Zelo verjetno...

Trendi
Bird Box bedaki

Bird Box bedaki

YouTube po seriji nesreč po novem prepoveduje »izzive« v slogu Bird Boxa in podobnih neumnosti.

Trendi
Bolj uporabna ura

Bolj uporabna ura

Pametne ure so uporabne, a včasih nanje težko vidimo. Zakaj jih ne bi nosili tako…

Trendi
Google-medicina

Google-medicina

Injiciranje sperme v mišice ni dobro zdravilo proti bolečinam v križu!

Trendi
Rešimo čebele!

Rešimo čebele!

Preprost način, kako pomagati čebelam. To bi lahko kar uzakonili, mar ne?