Skupina japonskih oblikovalcev, ki so hkrati tudi ljubitelji piva, se je odločila zadeva malce raziskati. Ugotovili so, da naj bi bilo »zlato« razmerje med pivom in peno nekako 7:3. Nato so raziskali način nastajanja mehurčkov in ugotovili, da nekateri mehurčki nastanejo ob prvem odprtju piva, drugi pa zaradi trenja med tekočino in pločevinko med nalivanjem, pa tudi to, da več mehurčkov nastane med nalivanjem s pokrovčkom, ki je le malo odprt.

Vsa ta spoznanja so nato uporabili pri oblikovanju nove pločevinke. Ta se od običajnih razlikuje po tem, da nima enega ampak dva jezička, ki sta oštevilčena, da uporabnik ve, katerega je potrebno odpreti prej in katerega pozneje. Zadeva deluje tako – najprej potegnete prvi jeziček, s čemer se pokrovček le rahlo razpre, in pričnete nalivati. V prejšnjem odstavku smo zapisali, da več pene nastane, če je pokrovček le malo odprt? No to… Ko količina pene doseže nekako polovico kozarca oziroma vrčka, prenehate nalivati in malo počakate, da se pena umri. Nato z drugim jezičkom popolnoma odprete pokrovček in dolijete preostanek piva. In menda dobite idealno razmerje 7:3…
Bi šlo tudi tako, da običajno pločevinko najprej odpremo bolj »na malo«, nalijemo, kolikor je treba, nato pa odpremo do konca? Verjetno… Pred nami so topli meseci in zadevo bomo vsekakor preizkusili…
Vir: Nendo