Zasilni pristanek zaradi lulanja

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 7.12.2017 7:28:00, Kategorija: Trendi

Kaj narediti, ko se na letalu pokvarijo sva stranišča? Pristati je treba. Nujno…

Zasilni pristanek zaradi lulanja

Poleti letal se lahko zakasnijo zaradi cele vrste razlogov. Raziskava, ki so jo izvedli v letu 2015 je pokazala, da so za zamude večinoma krive letalske družbe same, ne pa vreme ali težave na letališčih. Po podatkih oddelka ta transportno statistiko ameriškega ministrstva za promet, se najpogosteje pojavljajo težave z računalniškimi sistemi, mehanske okvare ter pomanjkanje letalskih posadk.

A zgodijo se tudi bolj nenavadne reči. In ena takšnih se je na letu DL-453 družbe Delta Airlines na letu iz New Yorka v Seattle. Ko je bilo letalo okoli 180 milj severno do mesta Billings v državi Montana so namreč iznenada prenehala delovati – stranišča. Med potniki je bilo kar nekaj takšnih, ki so morali »nujno na stran«, zato pilotu ni ostalo drugega, kot da letalo obrne in zasilno pristane v Billingsu. Tam so se potniki lahko olajšali na terminalu, mehaniki pa so med tem popravili napako na »straniščnem sistemu« in letalo je, potem ko so ga še dopolnili z gorivom, lahko nadaljevalo svojo pot.

Težava se sliši mogoče malce smešno, toda zamislite si, da ste na letalu, kakšnih 8 ali 10 tisoč metrov visoko in vas pritisne lulat, pa nimate kam. Verjetno potnikom takrat ni bilo ravno prijetno, so pa se zagotovo precej zabavali ob komentarjih, ko je bilo vse mimo.

VIR: AP, slika je simbolična

preberite še to

Oglaševanje

Prijava na e-novice