Avtomatizirano, ne pa še avtonomno

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6. 04. 2019 07:19:00, Kategorija: Avto tech

Volkswagen po Hamburgu vozi popolnoma avtomatizirano.

Avtomatizirano, ne pa še avtonomno

Koncern Volkswagen v javnem mestnem prometu v mestu Hamburg preizkuša avtomatizirana vozila. Na ta način bo Volkswagen pod realnimi pogoji v nemškem velemestu prvič testiral avtomatizirano vožnjo do 4. stopnje. Skupina petih vozil e-Golf, ki so opremljena z laserskimi čitalniki, kamerami, ultrazvočnimi senzorji in radarji, v hanzeatskem mestu že vozi po trikilometrskem odseku testne proge za avtomatizirano in povezano vožnjo (TAVF). Rezultati voženj, ki jih koncernski oddelek za raziskave stalno analiza, pri čemer upoštevajo določila za varstvo osebnih podatkov,  naj bi uporabili za številne koncernske raziskovalne projekte s področja avtonomne vožnje, za preizkušanje servisnih storitev po meri strank in za optimizacijo individualnega prometa. "Pri testiranjih so v središču tako tehnične možnosti kot tudi zahteve glede mestne infrastrukture. Če namreč želimo, da bo vožnja z avtomobilom v prihodnosti še bolj varna in udobna, ni dovolj, da postanejo avtomobili avtonomni in bolj pametni, temveč morajo tudi mesta ponuditi digitalni ekosistem, v katerem bodo avtomobili lahko komunicirali s semaforji in sistemi za usmerjanje prometa ter tudi med seboj," pravi Axel Heinrich, vodja koncernskega oddelka za raziskave.
 
V hamburškem Cityju trenutno nastaja devet kilometrov dolga testna proga za avtomatizirano in povezano vožnjo (TAFV), ki naj bi bila do konca zgrajena leta 2020. Svobodno hanzeatsko mesto Hamburg bo v ta namen semaforje sukcesivno prilagodilo za komunikacijo infrastruktura–vozilo (I2V) in vozilo–infrastruktura (V2I).  Volkswagen in Hamburg bosta s tem naredila pomemben korak v smeri nadaljnje optimizacije prometnega toka z digitalizacijo in celovito uporabo avtomatizirane vožnje na območju mesta.

Vozila e-Golf, ki so jih opremili v oddelku za raziskave koncerna Volkswagen, imajo vsak po enajst laserskih čitalnikov, sedem radarjev in 14 kamer. Pri rednih testnih vožnjah, ki trajajo tudi po več ur, se vsako minuto izmenja do pet gigabajtov podatkov. Zato je v prtljažniku takšnega e-Golfa integri­ran procesor z močjo, ki ustreza okrog 15 prenosnim računalnikom. Ta velikanska procesna moč in precizna senzorska tehnika zagotavljata, da vozilo v tekočem prometu na najmanjših razdaljah in v nekaj milisekundah zazna pešce, kolesarje, druge avtomobile, križišča, prednostni promet, parkirana vozila in menjavanje voznih pasov. Kljub raznolikim in kompleksnim informacijam mora umetna inteligenca avtomobilske programske opreme zaznati in se odzvati na vse relevantne objekte, pri čemer ne sme sprožati lažnih alarmov. Pri tem se uporabljajo različni pristopi umetne inteligence:  med drugim globoko učenje, nevronske mreže in postopki prepoznavanja vzorcev.

Iz varnostnih razlogov sedi med testnimi vožnjami v Hamburgu za volanom ves čas posebej uspo­sob­ljen testni voznik, ki stalno preverja vse vozne funkcije in po potrebi lahko poseže. Poleg tega so upoštevani vsi vidiki določil za varstvo osebnih podatkov.

Da bi dosegli funkcionalnost avtomatizirane vožnje za javne ceste – vse tja do avtonomne vožnje 5. stopnje, Volkswagnov koncernski oddelek za raziskave sodeluje z vsemi znamkami in relevantnimi področji v koncernu. Rezultati tega projekta bodo tako sukcesivno vključeni v nadaljnje raziskovalne in razvojne pobude. Cilj je, da bi strankam v nekaj letih lahko ponudili avtonomni transport blaga in oseb v javnem prostoru.  To bo trajno pripomoglo k izboljšanju prometnega toka in varnosti v cestnem prometu. Vendar pa avtonomna vožnja brez varnostnega voznika v javnem cestnem prometu zahteva tudi spremembo pravnega okvirja in postavitev potrebne infrastrukture.

Posamezne stopnje avtomatizirane vožnje so naslednje:
1. stopnja: asistirana vožnja Primer: ACC (avtomatsko uravnavanje razdalje)
2. stopnja: delno avtomatizirana vožnja Primer: Travel Assist (kombinirano uravnavanje razdalje in vodenje po voznem pasu)
3. stopnja: visoko avtomatizirana vožnja Primer: pilot za zastoje
4. stopnja: popolnoma avtomatizirana vožnja Primer: pilot za avtohiše
5. stopnja: avtonomna vožnja Primer: prevoz povsem brez voznika

Vir: Volkswagen

preberite še to

Avto tech
Vnetljiva Tesla

Vnetljiva Tesla

Nadzorna kamera v garažni hiši je zabeležila, kako se je vnel avtomobil Tesla Model S.

Avto tech
Še manjši SUV

Še manjši SUV

Konec leta bo Hyundai na trg poslal model Venue, manjšo različico simpatične in dobro sprejete Kone.

Avto tech
Kako pogasiti električni avto?

Kako pogasiti električni avto?

Z vodo. Zelo veliko vode.

Avto tech
Bakterije proti luknjam na cesti

Bakterije proti luknjam na cesti

Dodajanje bakterij posipnim sredstvom bi lahko preprečil nastajanje razpok v asfaltu.

Avto tech
Čistejša in tišja mesta z manj zastoji

Čistejša in tišja mesta z manj zastoji

Dovolj bo, da spremenimo, kje polnimo svoja električna vozila. Ko bo tako daleč…

Avto tech
Uporabljajte varnostni pas

Uporabljajte varnostni pas

Tale dama se v prihodnje verjetno ne bo več vozila nepripeta... Zlobno...

Avto tech
»Bermudsko« parkirišče

»Bermudsko« parkirišče

Britanci imajo svoj Bermudski trikotnik, ki se nahaja na nekem Lidlovem na parkirišču.

Avto tech
Najdaljši električni avtobus

Najdaljši električni avtobus

Dolg je 27 metrov, prepelje pa lahko do 250 ljudi hkrati.

Avto tech
Kmalu doseg 1000 km?

Kmalu doseg 1000 km?

Švicarsko podjetje meni, da bi v treh do petih letih avtomobilske baterije bile tako daleč.

Avto tech
Avtomatizirano, ne pa še avtonomno

Avtomatizirano, ne pa še avtonomno

Volkswagen po Hamburgu vozi popolnoma avtomatizirano.

Avto tech
45 let Golfa

45 let Golfa

29. marca 1974 je Volkswagen zagnal proizvodnjo najuspešnejšega evropskega avtomobila.

Avto tech
Električnih več kot pol

Električnih več kot pol

Na norveškem se je marca prvič prodalo več električnih avtomobilov kot dizelskih in bencinskih.