Električni SUV, ki navdušuje!

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 04. 2021 07:55:00, Kategorija: Avto tech

Promocijska vsebina
Električna mobilnost je bila še pred nekaj leti le alternativa. Nič več...

Električni SUV, ki navdušuje!
Danes je električni avto prepričljiva in vse bolj dostopna izbira, ki je varna tudi za prihodnost. Vozniki pospešeno sprejemamo dejstvo, da je električna prihodnost pravzaprav že na naših cestah.

Da nam to dobro uspeva, je s prodajnimi številkami tako po Evropi kot v Sloveniji že dokazal Volkswagen ID.3. Novi ID.4 pa njegovo poslanstvo s prepričljivimi argumenti o blagodejnosti električnega pogona nadgrajuje v večji, SUV-jevski obliki.

Osvežujoča raven udobja
Na udobje in preprostost uporabe električnega vozila se še prehitro navadiš. Občutki v vožnji te toliko zasvojijo, da je potem vedno težje presedlati nazaj na avtomobil z bencinskim ali dizelskim motorjem. Odzivnost električnega pogona je v urbanem postopanju izjemno priročna, tiho križarjenje na daljših poteh pa sproščujoče. Električni pogon bo zato dobro vplival na vaše počutje med vožnjo.

ID je sicer krajše za Intelligent Design, kar pomeni pametno, inteligentno oblikovanje. S svojo prostorno zasnovo je ID.4 odličen družinski avtomobil, vzdušje zračnosti v kabini pa ključno za dobro počutje. Električni motorji namreč zahtevajo manj prostora in omogočajo boljšo prilagodljivost. Baterijski sklop je spravljen v dnu vozila, zato so v električnem SUV-ju odveč tudi skrbi o previsokem težišču, ki bi vplivalo na vozne lastnosti. Jeseni se bo obstoječi ponudbi namreč pridružila še športnejša različica s štirikolesnim pogonom in oznako GTX. In mimogrede – ste vedeli, da lahko ID.4 vleče tudi do 1.000 kg težko prikolico, nanj pa je mogoče namestiti tudi strešni kovček?

Izobilje dosega – tako za vsakdanje potrebe kot za poletne počitnice
ID.4 z neto kapaciteto baterije 77 kWh poskrbi za sproščeno preverjanje podatka o preostalem dosegu. Z enim polnjenjem prevozi do 522 kilometrov (po WLTP ciklu). To pomeni, da se za 380 kilometrov dolgo pot od Ljubljane do Dunaja ali od Celja do Zadra ne bo treba ustaviti za polnjenje. Ob vsakdanjih potrebah pa lahko eno polnjenje zadostuje tudi za teden dni.

Vožnja bo sicer najcenejša, polnjenje pa najenostavnejše, če se boste odločili za domačo polnilnico. Ko se vrnete domov, svoj ID.4 le priključite na polnilno postajo in zjutraj bo spet pripravljen za nove izzive. Stanje napolnjenosti je pod nadzorom aplikacije We Connect ID., s katero lahko zaženete polnjenje, in če boste za polnjenje doma pridno koristili nižje tarife, vas bo vožnja stala le okoli evro in pol na 100 prevoženih kilometrov. Koliko pa vas stane 100 km vožnje s povprečnim bencinskim ali dizelskim vozilom? Kar nekajkrat več! Izven dosega domače polnilnice pa bo ključ do brezskrbnega potovanja na slovenskih in hrvaških cestah kartica MOON Charge – z dostopom do okoli 200 (kmalu pa blizu 500!) polnilnic, med njimi tudi okoli 50 hitrih polnilnic (kmalu jih bo že okoli 100). Za preostalo Evropo je tu Volkswagnova storitev We Charge z več kot 200.000 polnilnicami, pa tudi ugodnostmi v omrežju ultrahitrih polnilnic IONITY, na katerih boste svoj ID.4 do 80 odstotkov kapacitete baterije napolnili v 38 minutah.


Svetovni avto leta
ID.4 je prepričal tudi svetovno komisijo, saj je na mednarodnem izboru za nagrade World Car Awards osvojil naziv Svetovni avto leta 2021!
 
5 zvezdic
Tudi na priznanem preizkusu varnosti Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je bil ocenjen z najboljšo oceno pet zvezdic. 

Ugodnosti ob nakupu
Preskok na e-mobilnost je sedaj še dostopnejši, saj so pri Volkswagnu pripravili dve izjemni ponudbi, ki ju lahko izkoristite do 30. 6. 2021. Vse do takrat boste ob nakupu ID.4 namreč prejeli bon za financiranje nakupa vozila v vrednosti do 3.000 €, bon za nakup in vgradnjo polnilne postaje v višini 1.000 € ter bon za financiranje sončne elektrarne v vrednosti do 1.000 €. Če se odločite za finančni lizing, pa je lahko ID.4 vaš že za 240 €/mesec!

Več o ponudbah si lahko preberete tukaj.

Ne pozabite pa tudi na subvencijo Eko sklada, ki trenutno znaša 4.500 evrov in bo še dodatno znižala nakup vašega električnega vozila, ne glede na to, za kakšno obliko nakupa se boste odločili.

preberite še to

Avto tech
Najbolj priljubljeni »električarji«

Najbolj priljubljeni »električarji«

Zemljevid priljubljenosti električnih avtomobilov celega sveta je dokaj zanimiv.

Avto tech
Penisi proti luknjam

Penisi proti luknjam

Novozelandčan je udarne luknje na cestah začel označevati s penisi, da bi jih čim prej popravili…

Avto tech
Avtocestno obračališče

Avtocestno obračališče

Ko na Kitajskem zgrešiš izvoz, se lahko tudi obrneš. Tu in tam…

Avto tech
Po dveh kolesih z elektriko

Po dveh kolesih z elektriko

Ne, električno kolo ni »podpora lenobi« ampak nekaj zelo uporabnega in zabavnega.

Avto tech
Tesla in emisije

Tesla in emisije

Lahko električni  avto goljufa na testu izpustov? Pravzaprav lahko… Primer je (mogoče) Tesla…

Avto tech
Malce zlobno, ampak…

Malce zlobno, ampak…

Kakšna je razlika med Ferrarijem in Mercedesom? V F1 takšna…

Avto tech
Američani in krožišča

Američani in krožišča

Američanom ideja krožišč očitno ni najbolj blizu…

Avto tech
Električni SUV, ki navdušuje!

Električni SUV, ki navdušuje!

Promocijska vsebina
Električna mobilnost je bila še pred nekaj leti le alternativa. Nič več...

Avto tech
Kako prevarati Teslo?

Kako prevarati Teslo?

Teslin avtopilot zahteva voznika za volanom. Res?

Avto tech
Huaweijev športni terenec

Huaweijev športni terenec

Huawei v svojih trgovinah začenja s prodajo električnih avtomobilov

Avto tech
Japonski spalnik

Japonski spalnik

Tako pa z vlakom potujejo na Japonskem

Avto tech
Odločneje proti tatovom

Odločneje proti tatovom

V Londonu se je kraja mopedov in skuterjev tako razpasla, da se je policija odločila ostreje ukrepati…