Lexus pri peti generaciji športnega terenca RX

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 25. 07. 2023 04:00:00, Kategorija: Avto tech

Promocijska vsebina
Lexus pri peti generaciji športnega terenca RX uvaja paket opreme F SPORT Design, ki združuje značilno športno zunanjost z atraktivno barvno paleto, udobjem in dostopnejšo ceno.

Lexus pri peti generaciji športnega terenca RX
Lexus RX je v svoji prvi generaciji na cesto pripeljal leta 1998 in velja za utemeljitelja segmenta luksuznih športnih terencev. Od takrat se je ves čas razvijal in presegal pričakovanja kupcev. Leta 2005 je bila predstavljena različica RX 400h, s katero je športni terenec RX postal sploh prvi elektrificirani premijski športni terenec v zgodovini.

Trenutno je aktualna peta generacija športnega terenca RX, ki po novem ponuja tudi paket opreme F SPORT Design. S tem je športni terenec RX postal najmlajši član družine Lexus po limuzini ES 300h, ki je na voljo s tem športno navdahnjenim paketom opreme. Različica F SPORT Design bo na voljo pri prvi priključno-hibridni različici športnega terenca RX 450h+, poleg tega pa tudi pri samopolnilnem hibridu RX 350h in bencinski različici RX 350. Razpoložljivost vseh treh lani predstavljenih modelov v različici F SPORT Design se bo v Evropi razlikovala od trga do trga.

Osupljivo drzen videz in mogočna zunanja podoba predstavljata osrčje športnega terenca RX, ki je sedaj dostopen širšemu krogu kupcev.

Športni terenec RX v različici F SPORT Design vzbuja pozornost, kjerkoli se pojavi. Črna mreža na zračniku motorja, skozi katero poteka dovod zraka, poudarja atraktivno zasnovo sprednjega dela avtomobila. Spodnji sprednji in zadnji odbijač sta opremljena s satenasto srebrnimi vložki, ki se odlično ujemajo z vsemi sedmimi barvami karoserije, vključno z belo F in safirno modro, ki sta ekskluzivno ustvarjeni za paket F SPORT Design.

63,5-centimetrska (21-palčna) platišča v črni barvi poudarjajo dinamično zasnovo avtomobila. Isto tematiko imajo tudi pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal, ki dopolnjujejo zunanji videz in prispevajo pomemben delež pri ustvarjanju odličnega prvega vtisa.

Različice F SPORT Design so prepoznavne tudi s svojim ekskluzivnim zaščitnim znakom, ki je diskretno nameščen na srebrnem ozadju na stranici ikonične kupejevske silhuete RX. Tudi ti majhni detajli izžarevajo značilne elemente oblikovalskega jezika Next Chapter, ki s svojo filozofijo nakazuje prihodnost znamke Lexus.

Čista in prostorna potniška kabina je opremljena s posameznimi dekorativnimi elementi, ki so na voljo izključno pri paketu F SPORT Design. Pod številne subtilne poudarke so podpisani legendarni rokodelski mojstri takumiji, ki vozilom znamke Lexus dodajajo pridih razkošja, prefinjenosti in ekskluzivnosti. Večbarvna ambientalna osvetlitev in obrobe sedežev iz pravega gladkega usnja so del standardne opreme različic F SPORT Design in se odlično ujemajo s štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti, vključno z barvama Ammonite Sand in Hazel.

Intuitivno upravljanje vozila omogoča koncept kokpita Tazuna, v skladu s katerim so vsi upravljalni elementi strateško nameščeni tako, da voznik lahko uživa v vožnji in hkrati svojo pozornost ves čas posveča dogajanju na cesti.

Peta generacija športnega terenca RX zaradi svoje lahke, toge platforme in nizkega težišča v vseh pogledih zagotavlja izjemno vozniško izkušnjo, ki temelji na kombinaciji udobja in prefinjenost.

Po zaslugi aplikacije Lexus Link sta samopolnilni hibrid RX 350h in priključni hibrid RX 450h+ z vgrajenimi navigacijskimi sistemi še učinkovitejša pri porabi goriva. Oba sta opremljena tudi s sistemom Predictive Efficient Drive, ki prepoznava voznikove navade in način vožnje ter v kombinaciji z navigacijskimi podatki v realnem času predvideva dogajanje na cesti, na podlagi podatkov o razmerah na cesti pa ponuja številne rešitve za varčevanje z gorivom. Bolj varčna vožnja je pri hibridnih modelih samodejno dosežena z optimizacijo polnjenja in praznjenja baterije, pri priključno-hibridnih različicah pa z uporabo popolnoma električnih ali hibridnih načinov vožnje.

Paket opreme F SPORT Design športnega terenca RX nadgrajuje z vznemirljivo kombinacijo razkošja in športne estetike. Izdelava teh modelov se bo za evropske kupce začela avgusta 2023.

Vir: Lexus

preberite še to

Avto tech
Obstala proizvodnja v več Volkswagnovih tovarnah

Obstala proizvodnja v več Volkswagnovih tovarnah

Razlog je »okvara omrežnih komponent«

Avto tech
Od 0 do 100 km/h v manj kot sekundi

Od 0 do 100 km/h v manj kot sekundi

Ekipa švicarskih študentov je podrla rekord za najhitreje pospešujoče električno vozilo n...

Avto tech
Kdo je pravi krivec?

Kdo je pravi krivec?

Nesreča, v kateri je Lamborghini dobil »brco v rit«, ni takšna, kot je videti na prvi pogle...

Avto tech
Avtocestno obračališče

Avtocestno obračališče

Ko na Kitajskem zgrešiš izvoz, se lahko tudi obrneš. Tu in tam…

Avto tech
Penisi proti luknjam

Penisi proti luknjam

Novozelandčan je udarne luknje na cestah začel označevati s penisi, da bi jih čim prej popravili…

Avto tech
Varna sprememba voznega pasu

Varna sprememba voznega pasu

Imate težavo oceniti razdaljo v vzvratnem ogledalu? Poskusite s tem »trikom«

Avto tech
Okolju prijazen večkolesnik

Okolju prijazen večkolesnik

Štirikolesniki znajo precej zaorati po podlagi. Tale jih ima 18 in menda tega ne počne…

Avto tech
Motorje bi lahko mazala rožica

Motorje bi lahko mazala rožica

Tale vijolična rožica nosi v sebi snov, ki bi lahko nadomestila mineralna in sintetična maziva.

Avto tech
Pirotehnika za večjo varnost

Pirotehnika za večjo varnost

Bosch bo za večjo varnost električnih vozil uporabil – eksplozije.

Avto tech
Ne ravno uspelo nakladanje

Ne ravno uspelo nakladanje

Tile pa so naredili toliko neumnosti, da…

Avto tech
Dacia Spring je v tretje leto vstopila lepša in močnejša

Dacia Spring je v tretje leto vstopila lepša in močnejša

Promocijska vsebina
Najdostopnej&sca...

Avto tech
Protihrupne ograje - ali res delujejo?

Protihrupne ograje - ali res delujejo?

Avtoceste, tudi naše, so na mnogih mestih ob dane s protihrupnimi ograjami. So te res dobra reši...