NOVI Range Rover Evoque: izpiljen do popolnosti

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 25. 11. 2022 11:16:00, Kategorija: Avto tech

Promocijska vsebina
Prefinjen in dovršen zunanji dizajn, prestižni elementi in pretanjena pozornost do detajlov – Nova dimenzija edinstvenega Evoque šarma

NOVI Range Rover Evoque: izpiljen do popolnosti
Izdelan za spretno usklajevanje mestnega utripa s pobegi na podeželje, novi Range Rover Evoque svojo vzdržljivost in prestiž nadgrajuje z namensko in precizno evolucijo svoje prepoznavne silhuete. Oblikovalski pristop z reduciranjem in uvajanjem preprosti najbolj kompakten Land Rover predstavi v luči modernističnega in brezčasnega oblikovanja, ki Evoque vrača na vrh svojega segmenta.

Gerry McGovern, Vodilni oblikovalec, JLR, pravi: »Range Rover Evoque je ob prihodu na trg leta 2010 preoblikoval svet kompaktnih SUV-jev, zato je poslanstvo novega modela, da to uspešno pot nadaljuje. Avtomobil poln značaja, prefinjenosti in zabave zlahka ustvarja tako pomembne čustvene reakcije, ki bodo vabile poglede in na obraze ljudi prinašale nasmeh.«

Trpežen videz Range Roverja Evoque in njegov kupejevski profil sta prepoznavna po strmo padajoči strehi in visoki bočni liniji. Presenetljivo velikost in usklajenost mu dajeta poudarjeni bočni površini in izdatne odprtine blatnikov, ki z 21-palčnimi kolesi ustvarijo močno in dinamično držo.

Uporaba super tankih Matrix LED žarometov uvaja bolj dovršeno grafiko osvetlitve prednjih in zadnjih žarometov. Vgreznjeni ročaji vrat pripomorejo k uglajeni in oblikovani estetiki, medtem ko dinamika svetlobe smernih kazalnikov ustvari namensko prepoznavnost.

Črn poudarek, ki se razprostira čez zadek vozila, in zmanjšane reže med posameznimi karoserijskimi deli, ki so posledica spretnosti in truda Land Roverjevih oblikovalcev ter inženirjev, optično precej razširi avtomobil.

Massimo Frascella, Vodja oblikovanja, JLR, pravi: »Kupcem je kompaktnost Evoquea všeč, zato smo njegove dimenzije skoraj v celoti ohranili; za več praktičnosti smo zgolj podaljšali medosno razdaljo. Tako smo optimirali oblikovno skladnost in edinstveno osebnost Evoquea dvignili na novo raven. Novi Evoque je pravi Range Rover, zelo sofisticiran in zagotovljeno opazen.«

Evoque uvaja dve novi izstopajoči zunanji barvi. Seoul Pearl Silver je prestižen in topel odtenek biserno srebrne, poimenovan po južnokorejski prestolnici, medtem ko je Nolita Grey kovinska barva z nekaj bakrenega poudarka kot poklon razgibani mestni četrti New Yorka.

Range Rover Evoque v svoj potniški prostor prinaša novo raven prefinjenosti in prestiža ter s tem revolucionaren pristop k notranjemu oblikovanju. Neprekinjena horizontalna arhitektura poudarja občutek širine in prostora, ki z nekoliko privihano instrumentno ploščo ustvari zelo prefinjen občutek notranjosti. Z edinstveno mešanico prečiščenih površin iz sodobnih materialov nova generacija kompaktnih SUV določa Range Rover DNK.

Z 20 mm daljšo medosno razdaljo smo zadaj pridobili več prostora za noge in kolena, z novim vpetjem prednjih sedežev pa je potnikom zadaj na voljo tudi več prostora za stopala.

V prestižnem potniškem prostoru je več poudarka na uporabnosti in intuitivnih tehnologijah. Izstopajoča zaslona in stikala infozabavnega sistema Touch Pro Duo postajajo osrednja točka notranjega okolja, saj se čudovit in prečiščen dizajn lepo združi s tehnologijo zaslona na dotik in enostavnimi vrtljivimi gumbi.

Velika sredinska konzola precej izboljša svojo praktičnost z možnostjo držanja vrečk, dežnikov in tablic in dvojnima drsnima naslonoma za roke. V prostor v vratih lahko sedaj odložite celo 1,5-litrsko plastenko, za spodnji zaslon na dotik pa lahko diskretno pospravite manjše predmete.

Alan Sheppard, Vodja oblikovanja notranjosti, JLR, je dejal: »Notranjost novega Evoquea daje občutek večjega prostora, v katerem se prefinjene podrobnosti in najnovejša tehnologija neopazno združijo z obliko. Naš cilj je bil ohraniti položaj Evoquea na vodilnem mestu v sodobnem oblikovanju in resnično verjamemo, da smo to dosegli.«

Izvedite več na www.landrover.si


Razkošen občutek v notranjosti je podkrepljen z dvema novima barvnima kombinacijama - Cloud in Deep Garnet. Dodani sta jima še možnosti izbire tehničnih materialov, kot sta volnena mešanica Kvadrat in nov tekstil Eucalyptus Melange v kombinaciji z Ultrafabric PU. Dizajn prednjih sedežev si lahko individualno prilagodite, napr. s Cut Diamond perforacijo in šivi Arctic Petrol.

preberite še to

Avto tech
Matematično bočno parkiranje

Matematično bočno parkiranje

A veste, da obstaja matematična formula bočnega parkiranja?

Avto tech
Tole bi moralo biti uzakonjeno...

Tole bi moralo biti uzakonjeno...

Pluženje cest ob sneženju je seveda potrebno, dobrodošlo in smo ga veseli, razen ko nam plug zasuj...

Avto tech
Renault Clio I Feel Slovenia

Renault Clio I Feel Slovenia

Promocijska vsebina
Ista ljubezen, nova zgodba

Avto tech
Pazite se vročine

Pazite se vročine

Dober prikaz tega, da poleti v avtomobilu ne smemo pustiti ničesar, kar diha.

Avto tech
So prihodnost mestnega prometa tekoči trakovi?

So prihodnost mestnega prometa tekoči trakovi?

Kar zdaj najdemo več ali manj le na letališčih, bi lahko bil začetek mest brez avtomobilov.

Avto tech
Škoda objavlja prve skice prenovljene Octavie

Škoda objavlja prve skice prenovljene Octavie

Promocijska vsebina
Digitalna svetovna premiera bo 14. februarja.

Avto tech
Neeee, no…

Neeee, no…

Niti zamisliti si nočemo,  kako se je revež počutil…

Avto tech
»Hekanje« registrske tablice

»Hekanje« registrske tablice

Na videz briljantna ideja, ki pa na žalost ni delovala tako, kot si je avtor zamislil…

Avto tech
Najnevarnejši serijski avto

Najnevarnejši serijski avto

Kljub oznaki »eno najbolj nesmiselnih vozil na svetu« je Hélica dobila dovoljenje za cestno...

Avto tech
Ali zamrznjen avto vžge?

Ali zamrznjen avto vžge?

Kaj se zgodi, če avtomobil spremenite v ledeno kocko in ga poskusite zagnati?

Avto tech
Dacia Sandero Stepway: robusten, vsestranski križanec

Dacia Sandero Stepway: robusten, vsestranski križanec

Promocijska vsebina
Dacia Sandero St...