Prihodnost avtomobilizma ali le nova oblika financiranja?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 06. 2024 05:47:00, Kategorija: Avto tech

Promocijska vsebina
»Naročniški paket« sedaj tudi v avtomobilizmu - kako deluje dolgoročni najem vozil?

Prihodnost avtomobilizma ali le nova oblika financiranja?
Če smo še nedolgo nazaj kupovali DVD-je za ogled filma doma, na to danes v času »streaming« platform, kot so Netflix in Voyo, niti ne pomislimo več, saj imamo na voljo hitrejše, ugodnejše in uporabniku prijaznejše alternative. Tehnologija in naše nakupovalne navade se hitro spreminjajo, s tem pa tudi trendi v avtomobilski industriji, kjer je zadnje čase v porastu nova oblika financiranja.

Vse več je govora in povpraševanja po naročniški obliki financiranja vozil, ki jo pri nas poznamo pod imenom poslovni najem, v osnovi pa gre za dolgoročni najem vozila ne glede na to, ali v tako obliko financiranja vstopate kot pravna ali fizična oseba.

Če ste si kadarkoli želeli imeti povsem novo vozilo, ki ga lahko sami izberete in uporabljate, kot da bi bilo vaše, hkrati pa je za vse stroške uporabe ter vzdrževanja poskrbljeno že vnaprej, potem berite dalje, saj je ta rešitev zdaj na voljo tudi fizičnim osebam / posameznikom.

Spreminjajoče se potrošniške preference v avtomobilski industriji kažejo na rastočo priljubljenost najema vozil v primerjavi s klasičnim lastništvom.

Ta trend je že splošno uveljavljen med podjetji, ki poslovni najem poznajo že vrsto let, postopoma pa se najema poslužujejo tudi posamezniki, saj jim omogoča prilagodljivost in udobje brez dolgoročnih obveznosti. Dolgoročni najem za fizične osebe omogoča, da se vedno vozite s tehnološko najbolj dovršenimi vozili, brez skrbi in obveznosti lastništva.

Kaj je torej dolgoročni najem vozila?
Gre za alternativen način financiranja brez lastništva, ki posameznikom omogoča uporabo vozila brez potrebe po visokem začetnem vložku ali pologu. V fiksnem mesečnem strošku so vključene številne storitve, kot so vzdrževanje, servisiranje, zavarovanje in menjava pnevmatik. Glavna prednost dolgoročnega najema vozil je to, da lahko takoj dobite povsem novo vozilo, brez dolgotrajnega čakanja na prihranke ali pridobivanja kreditov. Namesto skrbi glede lastništva in nepredvidljivih stroškov, kot so popravila ali padec vrednosti vozila, preprosto plačujete fiksen mesečni znesek, ki že vključuje vse potrebne storitve, ob izteku pogodbe pa vozilo enostavno vrnete ali zamenjate za najnovejši model. To pomeni, da lahko v kar najkrajšem času uživate v vožnji brez strahu pred tveganji ali skrbmi glede prodaje ali menjave vozila.

Posamezniki se za tako alternativno rešitev odločajo zaradi želje po optimizaciji in boljšem načrtovanju svojih mesečnih izdatkov. Lastništvo vozila s seboj prinese veliko nepredvidljivih stroškov, vključno z morebitnimi okvarami, rednimi servisi, registracijo, zavarovanjem in drugimi obveznostmi. Pogosto se za te storitve sklepajo ločene pogodbe z različnimi ponudniki na različnih lokacijah. Dolgoročni najem pa omogoča sklenitev pogodbe z vključenimi želenimi storitvami na enem mestu in na enem računu, na podlagi katerega vsak mesec plačujete enak znesek, zato vas nepredvidljivi stroški enostavno ne morejo presenetiti.

Pomembno je omeniti, da je strošek dolgoročnega najema vozila primerljiv s stroškom nakupa ali financiranja vozila prek kredita pri banki. Vendar pa dolgoročni najem prinaša več brezskrbnosti, saj posamezniku ni treba skrbeti za druge obveznosti, povezane z lastništvom.

Kakšne so prednosti dolgoročnega najema vozila?
Dolgoročni najem vozil je prilagodljiva finančna rešitev, saj lahko vsak posameznik prilagodi svojo pogodbo glede na lastne potrebe in želje. Paketi storitev se lahko prilagodijo, odvisno od želenega obsega vzdrževanja, števila prevoženih kilometrov in trajanja pogodbe. Po izteku pogodbe posameznik vrne vozilo in lahko sklene novo pogodbo za dolgoročni najem ter si izbere novo vozilo. To omogoča popolno prilagodljivost glede na spremembe v življenjskih okoliščinah.

Dolgoročni najem vozil Renault v sodelovanju z Mobilize Financial Services je enostavna izbira za vse, ki iščete naslednje prednosti:
  • Brez začetnega pologa: Medtem ko druge oblike financiranja običajno zahtevajo začetni polog, dolgoročni najem vozila ne zahteva začetne investicije. Na ta način lahko začnete vožnjo brez nepotrebnih finančnih skrbi.
  • Brezskrbnost: Stroški, ki jih ob nakupu vozila velikokrat spregledamo so stroški vzdrževanja in servisiranja vozil, pnevmatike, registracija, zavarovanja in podobno. Pri dolgoročnem najemu so storitve po vaši izbiri že vključene v ceno mesečnega obroka, tako se lahko z novim vozilom odpeljete brez skrbi.
  • Brez lastništva, brez tveganj: Z dolgoročnim najemom vozila ni lastništva in ni tveganj. Pozabite na skrbi glede izgube vrednosti vozila. Prilagodljivi paketi vam omogočajo načrtovanje prihodnjih stroškov, saj so stroški povezani z vozilom že vnaprej znani.
  • Fiksni mesečni strošek najema: Stroški najema so že vnaprej znani in se v času trajanja pogodbe ne spreminjajo. V mesečni obrok lahko v en račun vključite vse stroške povezane z vzdrževanjem vozila (kot na primer redno vzdrževanje, pnevmatike, registracija, zavarovanje), kar vam zagotavlja popolno finančno predvidljivost.
  • Fleksibilnost: Pogodbo lahko prilagodite svojim individualnim potrebam in željam, glede na vključene storitve, predvideno število prevoženih kilometrov in čas trajanja pogodbe. Po izteku najemne pogodbe vozilo preprosto vrnete in najamete novo vozilo ali pogodbo zaključite.
Da je vse skupaj še bolj enostavno in pregledno, si oglejte aktualno ponudbo paketov OSNOVNI, SREDNJI in VELIKI, ki so z naborom vključenih storitev skrbno oblikovani glede na posameznikove potrebe in želje za nemoteno uživanje v vožnji brez nepotrebnih skrbi.

Za še bolj prilagojen paket pa kliknite tukaj in z nekaj koraki pridobite ponudbo za dolgoročni najem za fizične osebe.

preberite še to

Avto tech
Čisto nalivanje olja

Čisto nalivanje olja

Olje je mogoče tudi brez lijaka naliti tako, da ostane motor čist...

Avto tech
Olje za 30.000 kilometrov

Olje za 30.000 kilometrov

Zadnje čase se na trgu pojavljajo motorna olja, ki naj bi brez težav držala tudi več kot 30.000 kilometrov. Ka...

Avto tech
Ko ni tvoj dan

Ko ni tvoj dan

Voznik tega vlečnega vozila pa res ni imel srečnega dne.

Avto tech
Prihodnost avtomobilizma ali le nova oblika financiranja?
Avto tech
So nižje hitrosti res prava rešitev?

So nižje hitrosti res prava rešitev?

Mnoga mesta želijo zmanjšati število nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji in pešci, z...

Avto tech
Digitalne registrske tablice

Digitalne registrske tablice

Bomo lahko končno tistemu za nami povedali, kaj si mislimo o njem? Niti ne, toda…

Avto tech
Ko avtomobili skačejo...

Ko avtomobili skačejo...

Tole dirkanje je vsaj tako zanimivo kot  F1, če ne celo bolj…

Avto tech
»Empatično« šolanje

»Empatično« šolanje

Da bodo vozniki avtobusov vedeli, kako se med prehitevanjem počuti kolesar.

Avto tech
Varnostni pasovi prepovedani

Varnostni pasovi prepovedani

Na tej 26 km dolgi cesti ne smete voziti med 25 in 40 km/h in ne smete biti pripeti…

Avto tech
Navigacija nas dobesedno poneumlja

Navigacija nas dobesedno poneumlja

Navigacijske naprave zmanjšujejo umski napor, ki ga je potrebno vložiti za to, da pridemo iz točke A v ...

Avto tech
Je zaviranje z motorjem res škodljivo?

Je zaviranje z motorjem res škodljivo?

Vam je kdo rekel, da zaviranje z motorjem ni dobro, saj se s tem avtomobil uničuje? No – ni res. Zakaj?

Avto tech
Dvakratna (ne)sreča

Dvakratna (ne)sreča

Pod kakšno zvezdo moraš biti rojen, da se ti zgodi kaj takega.