Širjenje avtocest ni rešitev za zastoje

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 24. 02. 2023 04:49:00, Kategorija: Avto tech

Ponekod se je izkazalo, da jih je celo bolje odstraniti.

Širjenje avtocest ni rešitev za zastoje
Avtoceste so vsekakor najbolj priročen in (vsaj pri nas) najhitrejši način potovanja med mesti. Zato je seveda fino, da jih imamo čim več, mar ne? Ja in ne. Pri vsem skupaj namreč naletimo na paradoks, ki ga že nekaj let opažamo tudi pri nas, posebej v okolici večjih mest – več kot imamo avtocest, večja gneča je na njih. Zakaj? Kakšna je rešitev?

Razlog je seveda jasen – ker je potovanje po avtocesti hitrejše kot po lokalnih cestah, se za pot po njej odločijo tudi tisti, ki so pred tem uporabljali druge načine za pot od A do B. Recimo tisti, ki so se prej vozili po stranskih cestah, ali pa tisti, ki so pred tem uporabljali javni transport, tisti, ki so zaradi prometa delali od doma… In smo, kjer smo.

Kako problem rešiti? Najprej nam seveda pade na pamet širjenje obstoječih avtocest v smislu dodajanja voznih pasov na mestih zastojev. A zadeva, kot lahko vidite in slišite v spodnjem videu, v praksi ne deluje. Zastoji se, kot smo zapisali, najpogosteje pojavljajo v okolici večjih mest. Dodajanje voznih pasov sicer res pomeni boljšo povezanost predmestij s centri mest, kar je dobro, pomeni pa tudi, da postajajo predmestja zaradi boljše prometne povezanosti bolj atraktivna, zato se tja seli vedno več ljudi, kar seveda pomeni vedno več avtomobilov – in čez nekaj let smo tam, kjer smo bili.

Kaj lahko naredimo? Ena od rešitev je vsekakor izboljšanje sistemov javnega prometa, a tudi to je več ali manj le zasilna rešitev, saj bodo nekateri potniki res pričeli uporabljati javni transport, jih bodo pa na cestah nadomestili drugi, ko bodo ugotovili, da ni pretirane gneče. Razen tega pa javni transport večinoma ni rešitev za potnike iz predmestij, saj jih preprosto ne more dovolj dobro »pokriti«. Kaj še lahko naredimo? Lahko se gremo »prisile« in obdavčimo potnike, ki uporabljajo avtoceste v času prometnih konic, kar do neke mere lahko deluje in mogoče vzpodbudi ljudi, da recimo delajo od doma, če lahko. Še bolj logična rešitev je, da se pri urbanističnem načrtovanju upošteva princip »gore in Mohameda« - če imajo potniki težavo priti od točke A (dom) do točke B (služba), je rešitev morda v tem, da se točka B, torej služba, premakne bližje točki A. A tega z gradnjo novih in širših avtocest ne bomo dosegli.

Kaj pa, če razmišljanje malce obrnemo...Če dodajanje avtocestnih pasov v končni fazi povzroči povečanje prometa se lahko vprašamo, ali bi odstranjevanje teh pasov povzročilo njegovo zmanjšanje. Sliši se čudno, a praksa je pokazala, da zadeva deluje. Ko so v ameriškem Bostonu v zvezni državi Massachusetts v devetdesetih zožili eno od vpadnic in jo nadomestili v bulvarjem za pešce, kolesarje  in avtobuse, so se zastoji zmanjšali za kar 62 odstotkov. Ideja se je tako dobro obnesla, da je ameriški senat lani potrdil 30 milijard dolarjev vreden projekt, v okviru katerega bodo odstranili še nekaj avtocest oziroma vpadnic v velika mesta.

Bi se reševanja prometnih težav lahko lotili tako, da bi rušili vpadnice v velika mesta? Mogoče. Podjetja in uradi, ki so sedaj v mestih, bi uvideli, da zaposleni ne morejo do njih in jim ne bi preostalo drugega, kot da se preselijo bližje njim. In če bi hkrati s tem poskrbeli še za učinkovit in cenovno dostopen javni transport, bi zadeva celo lahko delovala. Tudi pri nas…


Vir: Voy/YouTube

preberite še to

Avto tech
Ne tako majhna, pa vendar zelo okretna

Ne tako majhna, pa vendar zelo okretna

Bi tole idejo počitniške prikolice iz leta 1974 veljalo obuditi?

Avto tech
Ni za slabe želodce

Ni za slabe želodce

Če vam na tej cesti ne bo slabo, vam ne bo nikjer…

Avto tech
Kdo je najboljši?

Kdo je najboljši?

Vas zanima, kateri je najboljši voznik F1 vseh časov? Ayrton Senna! Tako pravi »najbolj relevantn...

Avto tech
Rešitev menda zelo dobro deluje

Rešitev menda zelo dobro deluje

Je rešitev javnega prevoza v posebnih voznih pasovih za avtobuse?

Avto tech
So krive lutke?

So krive lutke?

Ženske pogosteje umirajo v prometnih nesrečah zaradi – napačnih lutk.

Avto tech
Makeup in avto nista za skupaj

Makeup in avto nista za skupaj

Drage dame, ne popravljajte si ličil v avtomobilu. Zakaj? Zato…

Avto tech
Kako do novega avta?

Kako do novega avta?

Promocijska vsebina
Odločitev za nak...

Avto tech
»Jaz sem kriv!«

»Jaz sem kriv!«

Možak je služil s prevzemanjem krivde za prometne prekrške drugih...

Avto tech
Temu je namenjen

Temu je namenjen

Če ste se kdaj vprašali, čemu tisti strmi kratki pasovi ob avtocesti… Temu...

Avto tech
Prve slike in novo ime

Prve slike in novo ime

Promocijska vsebina
Volkswagen ekskluzivno predstavlja prihodnji model ID.7 Tourer

Avto tech
Reševanje problema s problemom

Reševanje problema s problemom

Tale sistem prisilne zaustavitve vozil ima nekaj resnih pomanjkljivosti.

Avto tech
Je mrtvec potnik?

Je mrtvec potnik?

Kaj se zgodi, ko zakonodaja ne predvidi vseh možnosti…