Škoda Octavia prvič kot Sportline

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 04. 2021 05:05:00, Kategorija: Povedali so nam

Promocijska vsebina
Dinamična nova izvedba s črnimi zunanjimi dodatki in športno notranjostjo.

Škoda Octavia prvič kot Sportline
Škoda je še dodatno razširila raznoliko paleto modelov Octavia in bo zdaj četrto generacijo svoje prodajne uspešnice prvič ponudila tudi v dinamični izvedbi z oznako Sportline. Umešča se med opremski paket Style in vrhunski športni model Octavia RS, ponaša pa se s črnimi zunanjimi dodatki ter večfunkcijskim športnim volanom s tremi kraki in športnimi sedeži z integriranimi vzglavniki in prevlekami ThermoFlux. Škodo Octavio Sportline, ki bo na voljo kot limuzina in Combi, bo mogoče opremiti z opcijskim dinamičnim uravnavanjem podvozja DCC in inovativnimi asistenčnimi sistemi. V široki paleti motorjev bodo dizelski in bencinski motorji, blagi hibrid in priključni hibrid, pa tudi Octavia G‑TEC s pogonom na zemeljski plin (CNG).

Zunanjost nove različice Octavie zaznamujejo črni dodatki, ki jih poznamo že od izvedb z oznako Sportline iz drugih Škodinih modelskih serij. Svojstveni sprednji usmernik zraka, okvir Škodine mreže hladilnika in napis ŠKODA na zadnjem pokrovu  blestijo v visokosijajni črni barvi. Za poseben optični poudarek poskrbi kromiran vstavek v zadnjem difuzorju, ki je prav tako črne barve z visokim sijajem. Limuzina ima poleg tega na zadku še črn usmernik zraka. Octavia Sportline je serijsko opremljena s črno poliranimi 17-palčnimi aluminijastimi platišči Pulsar. Opcijsko so na voljo s črnim kovinskim lakom lakirana 18-palčna platišča Vega in črno polirana 19-palčna aluminijasta platišča Taurus, ta so na voljo ekskluzivno za izvedbo Sportline. Na sprednjih blatnikih so oznake SPORTLINE.

Raznolika paleta motorjev za sprednji in štirikolesni pogon
Za Škodo Octavio Sportline so na voljo učinkoviti bencinski in dizelski agregati, pogon na zemeljski plin ter priključna hibridna in blaga hibridna tehnologija, poleg tega lahko izbirate med sprednjim ali štirikolesnim pogonom. Razpon moči sega od 85 kW (115 KM) do 150 kW (204 KM). Motor 1.5 TSI s 110 kW (150 KM) je po želji na voljo s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in blago hibridno tehnologijo, medtem ko je za motor 2.0 TSI s 140 kW (190 KM) in menjalnikom DSG opcijsko na voljo štirikolesni pogon. Moč Octavie iV Sportline s priključnohibridnim pogonom znaša 150 kW (204 KM), moč modela G-TEC s pogonom na zemeljski plin (CNG) pa je 96 kW (130 KM). Motor 2.0 TDI je na voljo v treh izvedbah z močjo 85 kW (115 KM), 110 kW (150 KM) in 147 kW (200 KM). Pri srednjem dizelskem agregatu sta menjalnik DSG in štirikolesni pogon opcijska, pri najmočnejšem pa sta serijska. Opcijsko dinamično uravnavanje podvozja DCC poskrbi za dinamično optiko in individualne vozne lastnosti. Nastavljivo je v 15 stopnjah od izrazito udobne do izrazito športne vožnje, pri čemer se vzmetenje kontinuirano prilagaja. Za večjo varnost po želji skrbijo sistem proaktivne zaščite potnikov z zaščito za primer prevračanja, inovativni asistenčni sistemi, kot sta asistenca za ovire in asistenca za zavijanje levo, ter nova sredinska varnostna blazina med sprednjima sedežema.

Notranjost s športnimi sedeži in trikrakim športnim volanom
Notranjost Škode Octavie Sportline temelji na opremi Style in vključuje tapecirano armaturno ploščo in dekorativne elemente v črnem klavirskem laku. Športni sedeži z integriranimi vzglavniki so oblečeni v posebej zračne prevleke ThermoFlux. Večfunkcijski športni volan ima tri krake in ga krasi oznaka SPORTLINE, na dekorativnih vstopnih letvah spredaj pa je napis OCTAVIA. Nova različica Octavie se poleg tega lahko pohvali z že znanimi 'simply clever' rešitvami, kot je na primer priključek USB-C na notranjem ogledalu.▪

preberite še to

Avto tech
Najbolj priljubljeni »električarji«

Najbolj priljubljeni »električarji«

Zemljevid priljubljenosti električnih avtomobilov celega sveta je dokaj zanimiv.

Avto tech
Penisi proti luknjam

Penisi proti luknjam

Novozelandčan je udarne luknje na cestah začel označevati s penisi, da bi jih čim prej popravili…

Avto tech
Avtocestno obračališče

Avtocestno obračališče

Ko na Kitajskem zgrešiš izvoz, se lahko tudi obrneš. Tu in tam…

Avto tech
Po dveh kolesih z elektriko

Po dveh kolesih z elektriko

Ne, električno kolo ni »podpora lenobi« ampak nekaj zelo uporabnega in zabavnega.

Avto tech
Tesla in emisije

Tesla in emisije

Lahko električni  avto goljufa na testu izpustov? Pravzaprav lahko… Primer je (mogoče) Tesla…

Avto tech
Malce zlobno, ampak…

Malce zlobno, ampak…

Kakšna je razlika med Ferrarijem in Mercedesom? V F1 takšna…

Avto tech
Američani in krožišča

Američani in krožišča

Američanom ideja krožišč očitno ni najbolj blizu…

Avto tech
Električni SUV, ki navdušuje!

Električni SUV, ki navdušuje!

Promocijska vsebina
Električna mobilnost je bila še pred nekaj leti le alternativa. Nič več...

Avto tech
Kako prevarati Teslo?

Kako prevarati Teslo?

Teslin avtopilot zahteva voznika za volanom. Res?

Avto tech
Huaweijev športni terenec

Huaweijev športni terenec

Huawei v svojih trgovinah začenja s prodajo električnih avtomobilov

Avto tech
Japonski spalnik

Japonski spalnik

Tako pa z vlakom potujejo na Japonskem

Avto tech
Odločneje proti tatovom

Odločneje proti tatovom

V Londonu se je kraja mopedov in skuterjev tako razpasla, da se je policija odločila ostreje ukrepati…