Četverica za zimske dni

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 22. 11. 2019 03:00:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Pred nami so dolgi hladni dnevi, ki kar kličejo po zabavi. Odgovor je seveda kakšna dobra igra. In Sony jih je za ta čas pripravil kar nekaj...

Četverica za zimske dni

Kaj boste delali v prihodnjih tednih? Zakaj ne bi odigrali kakšne klasike v novi preobleki. Recimo nogometa FIFA 20? Lahko bi se prelevili v alter ego Petra Parkerja in se v vlogi Spidermana spopadli s kakšnim zlikovcem. Vas privlačijo nevarne ulice mesta Los Santos? Omislite si Grand Theft Auto V. Se dobro počutite v vlogi rešitelja? Zakaj ne bi rešili kar treh mest v Borderlands 3?

Vse to lahko naročite preko spletne strani PlayStation Store, kjer vas v naslednjih dneh čakajo izredno ugodni popusti.

EA SPORTS™ FIFA 20

FIFA 20 je drugačna od njenih predhodnic. Predvsem bolj sveža. Če smo pri klasičnem načinu igranja pri devetnajstici govorili od dodelanem napadu, je pri FIFA 20 poudarek na obrambi. Ta ne dovoljuje več napada »na glavo«, saj boste za grobosti hitro kaznovani, ampak zahteva hitro taktično razmišljanje in dober »tajming«. Če ga ujamete, boste napadalce spravljali v ob up kot še nikoli. A pazite se prekrškov, ker imajo napadalci v rokavu kar nekaj novih adutov pri prostih strelih.

Obramba in napad sta resda deležna precej novosti, a pravi adut igre se skriva nekje druge. FIFA 20 vsebuje še en način igre, imenovan Volta, ki je nekakšna zmes uličnega nogometa FIFA Street in načina Journey, ki ga poznamo iz devetnajstice. Gre torej za hitro in dinamično igro malega nogometa, pri čemer je mogoče izbirati med različico brez ograde oziroma futsal in različico z ogrado, kjer je igriške podobno hokejskemu. In da, seveda lahko tudi različico Volta igrate proti računalniku ali preko spleta z drugimi, »živimi« igralci.

Marvel’s Spider-Man

Peter Parker, človek-pajek, ima v različici Insomniac Games to lastnost, da je zelo »priljuden« in se je dokaj lahko poistovetiti z njim. In to na Marvelov način, kjer ni pomembna le spretnost ampak je poudarek tudi na občutkih.

Sider-Man je 15-urna avantura, pri kateri boste uživali v izredno realistični mehaniki zibanja na pajčevini po strehah in  pročeljih Manhattna, se počutili utesnjeno v ozkih hodnikih, skozi katere vas vodi zgodba. Seveda pa zibanje ni edina sposobnost pajkastega junaka, saj ima v rokavu še kar nekaj adutov. Na začetku boste sicer res le vihteli pesti in se umikali, a ko boste spoznali ves arsenal trikov, boste roparju recimo iz rok izpulili pištolo in ga z njo lopnili po glavi… Vam 15 ur ni dovolj? Nič skrbet. V igri je poleg osnovne zgodbe še kup dodatnih nalog in izzivov, kar bo igralni čas podvojilo, potrojilo… Da o tem, da igra kar kliče po izboljšanju obstoječih rezultatov niti ne govorimo.

Grand Theft Auto V Premium Online Edition

Na trgu je cela vrsta prvoosebnih strelskih iger, a nobena ni tako hollywoodsko dodelana kot GTA V. Mesto Los Santos, v katerem se vse skupaj dogaja, je eno najlepših in najbolj prepričljivih, kar jih obstaja igralskem svetu, v GTA V pa je opremljeno s toliko podrobnostmi, da se je tudi samo sprehajati ali voziti naokoli nekaj, kar bi lahko počeli ure in ure.

In potem se prične igra, kjer pričakujemo enako dozo realizma kot pri scenografiji. In jo tudi dobimo. Na trenutke mogoče celo malce preveč, saj so pretepi, strelski obračuni in nore vožnje tako realistični, da… No ja, saj boste preizkusili sami. In potem so tu še liki, od upokojenega gangsterja Michaela, ki ima težave v družinskem življenju in se nam kar malce smili, do hinavskega Franklina, ki bi rad bil gangster, a mu nekako ne rata…

Peta različica Grand Theft Auto ne razočara, saj je v njej točno to, česar smo navajeni iz prejšnjih različic, le da tokrat še bolj realistično, podrobno in dodelano do meje, ko na trenutke več en vemo ali gre za film ali animacijo.

Borderlands 3

Prispeli ste na staro dobro Pandoro in ugotovili, da se ni kaj dosti spremenilo. Planet je še vedno poln banditov, ki kar kličejo po tem, da jim nekdo stopi na prste in pri tem še malo zasluži. In to ste seveda vi, vendar tokrat niste omejeni le na Pandoro, saj vas bo pot zanesla tudi na neonsko metropolo Prometheo in prelep Athenas, ki ga krasijo cvetoče češnje. Pri svojih podvigih pa ne boste sami, saj vam bodo pomagali do štirje soborci – Moze, Zane, Amara in FL4K, vsak s svojimi vrlinami in slabostmi.

Kot je bilo pričakovati, je nov Bordelands še bolj poln podrobnosti, pa ne le kar zadeva ambient. Skoraj bolj padejo v oči različna orožja, ki so videti izredno realistično, takšna pa je tudi njihova uporaba, pa naj gre za stiskanje petelina revolverja, ogenj iz šibrovke ali zvok jurišne puške.

Boredrlands 3 je odlična igra tipa »uniči in poberi nagrado«, ki vas bo več kot uspešno kratkočasila v dolgih zimskih večerih.

Vir: Sony PlayStation Store

preberite še to

Trendi
Obvlada tudi grafe

Obvlada tudi grafe

S Kalkulatorjem v Windows 10 bo kmalu mogoče risati in analizirati grafe...

Trendi
Ločitev z dvobojem

Ločitev z dvobojem

Američan od sodišča zahteva, da mu odobri »sojenje z bojem«…

Trendi
Ko lahko spet zgrabiš…

Ko lahko spet zgrabiš…

Robotski pripomoček, ki pomaga paraliziranim dlanem k ponovni funkcionalnosti.

Trendi
Žebelj v pnevmatiki

Žebelj v pnevmatiki

Če zamujate v službo, si je treba najti kak boljši izgovor…

Trendi
Kaj bi bilo…

Kaj bi bilo…

…če bi bile prave trgovine takšne kot so spletne…

Trendi
Je kriva beljakovina?

Je kriva beljakovina?

Nova preiskava ugotavlja, da bi za shizofrenijo lahko bilo krivo pomanjkanje možganskega proteina.

Trendi
»Morska« robotska dlan

»Morska« robotska dlan

Robotska roka, ki temelji na načinu lova morskih vetrnic.

Trendi
Leseni svet

Leseni svet

Tale 3D leseni zemljevid sveta je pravi prodajni hit.

Trendi
Kdo še rabi ključavničarja?

Kdo še rabi ključavničarja?

Tudi ključavnice postajajo pametne. Tale je zelo zanimiva...

Trendi
Zajec in morje

Zajec in morje

Zgodba o tem, kako je izginilo Sredozemsko morje.

Trendi
Ponarejeni zrezek

Ponarejeni zrezek

Špansko podjetje razvija »goveji« zrezek iz graha in morskih alg.

Trendi
Zgledi vlečejo…

Zgledi vlečejo…

… tudi če so, no ja, neumni…