Četverica za zimske dni

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 22. 11. 2019 03:00:00, Kategorija: Trendi

Promocijska vsebina
Pred nami so dolgi hladni dnevi, ki kar kličejo po zabavi. Odgovor je seveda kakšna dobra igra. In Sony jih je za ta čas pripravil kar nekaj...

Četverica za zimske dni

Kaj boste delali v prihodnjih tednih? Zakaj ne bi odigrali kakšne klasike v novi preobleki. Recimo nogometa FIFA 20? Lahko bi se prelevili v alter ego Petra Parkerja in se v vlogi Spidermana spopadli s kakšnim zlikovcem. Vas privlačijo nevarne ulice mesta Los Santos? Omislite si Grand Theft Auto V. Se dobro počutite v vlogi rešitelja? Zakaj ne bi rešili kar treh mest v Borderlands 3?

Vse to lahko naročite preko spletne strani PlayStation Store, kjer vas v naslednjih dneh čakajo izredno ugodni popusti.

EA SPORTS™ FIFA 20

FIFA 20 je drugačna od njenih predhodnic. Predvsem bolj sveža. Če smo pri klasičnem načinu igranja pri devetnajstici govorili od dodelanem napadu, je pri FIFA 20 poudarek na obrambi. Ta ne dovoljuje več napada »na glavo«, saj boste za grobosti hitro kaznovani, ampak zahteva hitro taktično razmišljanje in dober »tajming«. Če ga ujamete, boste napadalce spravljali v ob up kot še nikoli. A pazite se prekrškov, ker imajo napadalci v rokavu kar nekaj novih adutov pri prostih strelih.

Obramba in napad sta resda deležna precej novosti, a pravi adut igre se skriva nekje druge. FIFA 20 vsebuje še en način igre, imenovan Volta, ki je nekakšna zmes uličnega nogometa FIFA Street in načina Journey, ki ga poznamo iz devetnajstice. Gre torej za hitro in dinamično igro malega nogometa, pri čemer je mogoče izbirati med različico brez ograde oziroma futsal in različico z ogrado, kjer je igriške podobno hokejskemu. In da, seveda lahko tudi različico Volta igrate proti računalniku ali preko spleta z drugimi, »živimi« igralci.

Marvel’s Spider-Man

Peter Parker, človek-pajek, ima v različici Insomniac Games to lastnost, da je zelo »priljuden« in se je dokaj lahko poistovetiti z njim. In to na Marvelov način, kjer ni pomembna le spretnost ampak je poudarek tudi na občutkih.

Sider-Man je 15-urna avantura, pri kateri boste uživali v izredno realistični mehaniki zibanja na pajčevini po strehah in  pročeljih Manhattna, se počutili utesnjeno v ozkih hodnikih, skozi katere vas vodi zgodba. Seveda pa zibanje ni edina sposobnost pajkastega junaka, saj ima v rokavu še kar nekaj adutov. Na začetku boste sicer res le vihteli pesti in se umikali, a ko boste spoznali ves arsenal trikov, boste roparju recimo iz rok izpulili pištolo in ga z njo lopnili po glavi… Vam 15 ur ni dovolj? Nič skrbet. V igri je poleg osnovne zgodbe še kup dodatnih nalog in izzivov, kar bo igralni čas podvojilo, potrojilo… Da o tem, da igra kar kliče po izboljšanju obstoječih rezultatov niti ne govorimo.

Grand Theft Auto V Premium Online Edition

Na trgu je cela vrsta prvoosebnih strelskih iger, a nobena ni tako hollywoodsko dodelana kot GTA V. Mesto Los Santos, v katerem se vse skupaj dogaja, je eno najlepših in najbolj prepričljivih, kar jih obstaja igralskem svetu, v GTA V pa je opremljeno s toliko podrobnostmi, da se je tudi samo sprehajati ali voziti naokoli nekaj, kar bi lahko počeli ure in ure.

In potem se prične igra, kjer pričakujemo enako dozo realizma kot pri scenografiji. In jo tudi dobimo. Na trenutke mogoče celo malce preveč, saj so pretepi, strelski obračuni in nore vožnje tako realistični, da… No ja, saj boste preizkusili sami. In potem so tu še liki, od upokojenega gangsterja Michaela, ki ima težave v družinskem življenju in se nam kar malce smili, do hinavskega Franklina, ki bi rad bil gangster, a mu nekako ne rata…

Peta različica Grand Theft Auto ne razočara, saj je v njej točno to, česar smo navajeni iz prejšnjih različic, le da tokrat še bolj realistično, podrobno in dodelano do meje, ko na trenutke več en vemo ali gre za film ali animacijo.

Borderlands 3

Prispeli ste na staro dobro Pandoro in ugotovili, da se ni kaj dosti spremenilo. Planet je še vedno poln banditov, ki kar kličejo po tem, da jim nekdo stopi na prste in pri tem še malo zasluži. In to ste seveda vi, vendar tokrat niste omejeni le na Pandoro, saj vas bo pot zanesla tudi na neonsko metropolo Prometheo in prelep Athenas, ki ga krasijo cvetoče češnje. Pri svojih podvigih pa ne boste sami, saj vam bodo pomagali do štirje soborci – Moze, Zane, Amara in FL4K, vsak s svojimi vrlinami in slabostmi.

Kot je bilo pričakovati, je nov Bordelands še bolj poln podrobnosti, pa ne le kar zadeva ambient. Skoraj bolj padejo v oči različna orožja, ki so videti izredno realistično, takšna pa je tudi njihova uporaba, pa naj gre za stiskanje petelina revolverja, ogenj iz šibrovke ali zvok jurišne puške.

Boredrlands 3 je odlična igra tipa »uniči in poberi nagrado«, ki vas bo več kot uspešno kratkočasila v dolgih zimskih večerih.

Vir: Sony PlayStation Store

preberite še to

Trendi
»Glasba« rešuje korale

»Glasba« rešuje korale

Znanstveniki so na koralne grebene skoraj dobesedno ponovno  priklicali življenje.

Trendi
»Tega pa nisem kupila!«

»Tega pa nisem kupila!«

Če kupuješ v trgovinah z rabljenim blagom, te lahko čaka presenečenje…

Trendi
12 najbogatejših

12 najbogatejših

Ducat najbogatejših ljudi na tehnološkem področju je »težkih« preko 700 milijard dol...

Trendi
Močno pivo na dan…

Močno pivo na dan…

…odžene zdravnika stran.

Trendi
Lesena optika

Lesena optika

Optična vlakna je mogoče izdelati tudi iz lesa…

Trendi
Nenavadna dekoracija

Nenavadna dekoracija

Ko se vsebini zmeša, tudi oblika ne pomaga več…

Trendi
Prvi umetni nevron

Prvi umetni nevron

Električne lastnosti nevrona prvič v obliki elektronskega vezja.

Trendi
Perfektne prsi

Perfektne prsi

Tehnologija sledenja očem razkriva, kakšne so idealne ženske prsi.

Trendi
iPhone-odpirač

iPhone-odpirač

Pametni telefoni znajo marsikaj...Ne pa vsega...

Trendi
Fotokopiranje denarja

Fotokopiranje denarja

Zakaj denarja ne moremo skenirati ali fotokopirati? Je zaščita zanesljiva?

Trendi
Baraba!

Baraba!

Ukradel 1,4 milijona dolarjev vreden lik iz igre in ga prodal za drobiž.

Trendi
Habsburška brada

Habsburška brada

Portreti habsburških vladarjev kažejo na incestna razmerja v družini.