Internetu ne gre verjeti…

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 11. 2021 06:20:00, Kategorija: Trendi

Ženska je preko spletne strani RentAHitman.com hotela najeti nekoga, ki bi ubil njenega bivšega moža… Ni se izšlo…

Internetu ne gre verjeti…
Da internet ni ravno zanesljiv vir informacij vemo že dolgo, nekateri so se v to prepričali v času pandemije, nekaterim pa… no, ja, ni pomoči. Recimo za 52-letno Wendy Wein iz ameriškega Michigana.

Wendy je očitno imel težave z bivšim možem in prišla do sklepa, da se jih bo rešila le, če se dokončno reši tudi njega. A ker seveda ni ravno usposobljena morilka, je »nasvet« poiskala v internetu. V svojih raziskavah je kaj hitro naletela na spletno stran RentAHitman.com, ki jo je navdušila. Stran namreč ponuja povezavo do kar 17.985 »operativcev«, ki so, poleg tega da svoje delo opravijo nadvse profesionalno, tudi izredno diskretni, saj se držijo »Zakona o zasebnosti in zaščiti informacij iz leta 1964«, ki »ureja področje najetih morilcev«. Wendy je stopila v stik s skrbnikom strani in mu razložila, v čem je »problem«, ta pa je poklical policijo in gospa je končala v zaporu. Svoje namene je priznala in zdaj jo čaka najmanj devet let zapora zaradi nagovarjanja k umoru in uporabe računalnika v kriminalne namene.

Pri vsem skupaj se seveda pojavi vprašanje, čemu je namenjena spletna stran RentAHitman.com. Domeno je že leta 2005 registriral Bob Innes, zdaj 56-letni možak iz Severne Kalifornije, a ne z namenom zabave ali vabljenja neumnežev ampak kot del podjetja, ki naj bi se ukvarjalo z internetno varnostjo. Podjetje ni nikoli zaživelo in Innes je ime domene dal v prodajo v upanju, da si bo z njo vsaj povrnil stroške. A tudi to ni uspelo in na spletni stran je malce pozabil.

Nanjo se je spomnil šele tri leta kasneje in bil izredno presenečen, ko je preveril njen poštni predal. V njem je bil namreč skoraj 300 sporočil, v katerih so ga ljudje spraševali, koliko stanejo usluge, ali delujejo tudi v njihovi državi in podobno. Najprej je hotel poklicati policijo, a si je premisli, saj je menil, da nihče ni tako neumen, da bi misli, da je mogoče morilca najeti preko običajne spletne strani. In stvar je spet pustil pri miru, dokler dve leti kasneje, točneje leta 2010, ni dobil pošte od neke Angležinje, ki je trdila, da so jo sorodniki opeharili glede dediščine in da želi, da umrejo. Sporočilo je bilo videt izredno resno, saj je gospa v njem navedla tudi imena sorodnikov, ki si po njenem zaslužijo smrt, od Innesa pa je zahtevala, da jo poveže s kakšnim »operativcem na terenu«. Ta jo je dejansko »povezal«, a ne z morilcem ampak s policijo in gospa je štiri mesece preždela v zaporu.

Bobu se je zadeva zdela zabavna in koristna, zato je stran začel »razvijati« in ustvarjati vtis »avtentičnosti« z namenom ujeti ljudi, ki dejansko želijo nekoga ubiti. »Vedno jih vprašam ali so si premislili in ali res želijo povezavo do operativca. Če vztrajajo na tem, jih res povežem, a z malce drugo vrsto operativca…« je povedal Bob za televizijo KRQE.

Ena takšnih, ki se je ujela, je bila tudi Wendy Wein. Tej se je to, da je spletno stran našla tako hitro, sicer zdelo malce nenavadno, a je to ni odvrnilo od prvotnega namena. Kakšne bodo posledice, bo izvedela januarja, ko bo na vrsti izrek kazni. Nekaj podobnega je lani doletelo tudi najstnika Coltona Bealla iz mesta Roswell v ameriški državi New Mexico, ki je preko Innesove spletne strani skušal najeti morilca, ki bi s pasom zadavil dve 16-letni sošolki. Ideja se je seveda sfižila in Colton je dobil pet mesecev pogojne kazni…


Vir: Oddity Central, Mail Online, KRQE/YouTube

preberite še to

Trendi
Odpuščanje v času korone

Odpuščanje v času korone

Tako je videti, ko nekdo odpusti 900 delavcev preko Zooma

Trendi
»Socialna« merilna palica

»Socialna« merilna palica

Palica, ki meri ali ste res dovolj oddaljeni od drugih… Hmm...

Trendi
Kaj (kdo) sploh je omikron?

Kaj (kdo) sploh je omikron?

Američani se očitno precej zanimajo za novo različico… česa že?

Trendi
Siva gos črno jajce daje…

Siva gos črno jajce daje…

Kitajska gos, katere rumenjaki v jajcih niso rumenjaki ampak - črnjaki…

Trendi
Povečano varovanje zasebnosti

Povečano varovanje zasebnosti

Po novem na Twitterju brez soglasja lastnika ne smete objavljati zasebnih slik ali videoposnetkov.

Trendi
Ali res razumemo vožnjo s kolesom?

Ali res razumemo vožnjo s kolesom?

Ovinek na kolesu se zdi nekaj najbolj preprostega, a je pravzaprav dokaj zapleteno in na prvi pogled celo nelo...

Trendi
Ognjena tradicija

Ognjena tradicija

Vse prej kot varen ognjemet…

Trendi
Covid in potovanja

Covid in potovanja

Pandemija je spremenila tudi naše potovalne navade. Želimo si predvsem premora, da si opomore na&scaron...

Trendi
Kako lahko deluje brez lopatic?

Kako lahko deluje brez lopatic?

James Dyson razlaga, kako delujejo njegovi ventilatorji in svoje izkušnje izumitelja…

Trendi
Podarite drevo slovenskim gozdovom

Podarite drevo slovenskim gozdovom

Promocijska vsebina
Delovati z zavedanjem in ustvarjati zeleno prihodnost...

Trendi
Končno »pravo« zdravilo proti debelosti?

Končno »pravo« zdravilo proti debelosti?

Je debelost posledica nenormalno delujočih mitohondrijev? Bo pomagala južnoameriška rastlina?

Trendi
Mrhovinarske čebele

Mrhovinarske čebele

Obstajajo čebele, ki se hranijo z mrtvim mesom in kljub temu proizvajajo med…