Končno konec vezanja vezalk

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 10. 2019 04:08:00, Kategorija: Trendi

Vezalke so včasih zoprna stvar. S to pripravico ne več…

Končno konec vezanja vezalk

Vezanja vezalk se nas je večina naučila vsaj v vrtcu. A to ne pomeni, da gre za prijetno opravilo. In pri športnih copatih je ta »prijetnost« še toliko bolj prisotna. Športni copati imajo običajno malo daljše vezalke kar pomeni, da jih je treba zavezati tako, da ne bingljajo preveč in da jih ne moremo pohoditi. Pogosto so narejene iz materiala, ki je sicer trpežen, včasih celo nepremočljiv, a se zato lažje same odvežejo, če pa so takšne fine, bombažne pa jih je težko odvezati, če so mokre, da o odvezovanju dvojnega vozla niti ne govorimo. In v tem primeru zadeve raje niti ne odvezujemo ampak copat sezujemo tako, da si z drugo nogo stopimo na peto. In čez čas gredo copati na peti k vragu…

Ideja, ki leži za izdelkom, imenovanim Zubits, o katerem smo pisali že pred dvema letoma, naj bi vse te težave odpravila. Gre za nekak magnetni »vezalčni zaklep«, ki ga je mogoče namestiti na skoraj katerekoli vezalke, pri čemer naj bi bilo obuvanje in sezuvanje izredno preprosto, zaklep pa enako močan kot vozel.

Ideja je videti dokaj zabavna – vzamemo par Zubitsov, skoznje napeljemo obstoječe vezalke, odrežemo odvečni del in »za vedno pozabimo na vezanje«. Namesto tega zaklep potegnemo skupaj dokler ne »klikne«, sezuvamo pa se lahko na prej omenjeni »leni« način brez nevarnosti da bi poškodovali copat. In kaj klikne? Klikne sprejem dveh močnih neodimovih magnetov, narejenih tako, da se med seboj lepo poravnata, držita pa s silo preko 70 N oziroma dobrih 7 kilogramov, če želite bolj predstavljivo mero. Magneti so tudi narejeni tako, da po poti ne bomo pobirali izgubljenih papirnih sponk, žebljev ali česa podobnega, saj so usmerjeni tako, da je magnetno polje zunaj njih skoraj nezaznavno. Zubits so na voljo v več barvah in treh velikostih – za otroke in starejše, za mladostnike in odrasle ter različica za večje obremenitve.

Seveda se vprašamo ali zadeva res deluje. Da so tovrstni magneti res hudičevo močni ve vsak, ki jih je kdaj poskusil vzeti narazen. Po videu sodeč zadeva deluje in tudi ocene, ki jih najdemo na spletu, so večinoma zelo pozitivne. Zadeva se je takrat financirala preko Kickstarterja, kjer je zbrala preko 360.000 dolarjev, za proizvodnjo pa so jih potrebovali le 29.000, tako da je vse skupaj prišlo kar hitro na trg. Zubits se sedaj prodajajo med drugim tudi na Amazonu, kjer na nam najbližjem nemškem stanejo med 20 € in 25 €. Kako zadeva deluje, si lahko ogledate v spodnjem videu.


Prvi Zubitsi so bili izdelani iz umetne mase, sedaj pa se je proizvajalec odločil narediti še malce bolj »nobel« različico v kovinskih barvah zlata in kroma. Tudi te različice so na voljo na Kickstarterju, kjer jih je v prednaročilu mogoče kupiti za 14 dolarjev (12,70 €)., na voljo pa bodo še ta mesec…


Vir: Kickstarter

preberite še to

Trendi
Bi bili mravljica?

Bi bili mravljica?

Facebookova skupina, kjer se skoraj 1,9 milijona uporabnikov pretvarja, da so - mravlje…

Trendi
Sladka uganka tedna [Rešitev]

Sladka uganka tedna [Rešitev]

Ste našli strategijo, kako priti do želenega bonbona?

Trendi
Gradbinsko lulanje v vesolju

Gradbinsko lulanje v vesolju

Astronavti bodo na Luni izdelovali beton s pomočjo urina.

Trendi
Sladka uganka tedna

Sladka uganka tedna

Kakšno strategijo boste ubrali, da pridete do želenega peperminta?

Trendi
»Pojdi že…«

»Pojdi že…«

Kako je vrana pomagala ježku čez cesto.

Trendi
Potegnili so guvernerja

Potegnili so guvernerja

Dijaki so za guvernerja Mississippija malce »dodelali« seznam maturantov

Trendi
Frizerski dosežki

Frizerski dosežki

Koronavirusni vpliv na frizerske storitve se očitno še ni izpel…

Trendi
Zadnji posnetek tasmanskega tigra

Zadnji posnetek tasmanskega tigra

V avstralskih filmskih arhivih se je našel izgubljen posnetek izumrlega tasmanskega tigra.

Trendi
Koronavirus in Mount Everest

Koronavirus in Mount Everest

Iz Katmanduja se zaradi čistejšega zraka prvič vidi celo najvišja gora sveta.

Trendi
Zlati metulj

Zlati metulj

Ne, ni obesek za verižico ali kak podoben okrasek ampak buba metulja…

Trendi
Igre na »višji ravni«

Igre na »višji ravni«

Namizne igre lahko zasedajo veliko prostora. S tole rešitvijo bo prostora več. Tudi za kakšno pi...

Trendi
Letenje v času virusov

Letenje v času virusov

Še ena rešitev socialnega distanciranja v letalih