Končno konec vezanja vezalk

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 10. 2019 04:08:00, Kategorija:

Vezalke so včasih zoprna stvar. S to pripravico ne več…

Končno konec vezanja vezalk

Vezanja vezalk se nas je večina naučila vsaj v vrtcu. A to ne pomeni, da gre za prijetno opravilo. In pri športnih copatih je ta »prijetnost« še toliko bolj prisotna. Športni copati imajo običajno malo daljše vezalke kar pomeni, da jih je treba zavezati tako, da ne bingljajo preveč in da jih ne moremo pohoditi. Pogosto so narejene iz materiala, ki je sicer trpežen, včasih celo nepremočljiv, a se zato lažje same odvežejo, če pa so takšne fine, bombažne pa jih je težko odvezati, če so mokre, da o odvezovanju dvojnega vozla niti ne govorimo. In v tem primeru zadeve raje niti ne odvezujemo ampak copat sezujemo tako, da si z drugo nogo stopimo na peto. In čez čas gredo copati na peti k vragu…

Ideja, ki leži za izdelkom, imenovanim Zubits, o katerem smo pisali že pred dvema letoma, naj bi vse te težave odpravila. Gre za nekak magnetni »vezalčni zaklep«, ki ga je mogoče namestiti na skoraj katerekoli vezalke, pri čemer naj bi bilo obuvanje in sezuvanje izredno preprosto, zaklep pa enako močan kot vozel.

Ideja je videti dokaj zabavna – vzamemo par Zubitsov, skoznje napeljemo obstoječe vezalke, odrežemo odvečni del in »za vedno pozabimo na vezanje«. Namesto tega zaklep potegnemo skupaj dokler ne »klikne«, sezuvamo pa se lahko na prej omenjeni »leni« način brez nevarnosti da bi poškodovali copat. In kaj klikne? Klikne sprejem dveh močnih neodimovih magnetov, narejenih tako, da se med seboj lepo poravnata, držita pa s silo preko 70 N oziroma dobrih 7 kilogramov, če želite bolj predstavljivo mero. Magneti so tudi narejeni tako, da po poti ne bomo pobirali izgubljenih papirnih sponk, žebljev ali česa podobnega, saj so usmerjeni tako, da je magnetno polje zunaj njih skoraj nezaznavno. Zubits so na voljo v več barvah in treh velikostih – za otroke in starejše, za mladostnike in odrasle ter različica za večje obremenitve.

Seveda se vprašamo ali zadeva res deluje. Da so tovrstni magneti res hudičevo močni ve vsak, ki jih je kdaj poskusil vzeti narazen. Po videu sodeč zadeva deluje in tudi ocene, ki jih najdemo na spletu, so večinoma zelo pozitivne. Zadeva se je takrat financirala preko Kickstarterja, kjer je zbrala preko 360.000 dolarjev, za proizvodnjo pa so jih potrebovali le 29.000, tako da je vse skupaj prišlo kar hitro na trg. Zubits se sedaj prodajajo med drugim tudi na Amazonu, kjer na nam najbližjem nemškem stanejo med 20 € in 25 €. Kako zadeva deluje, si lahko ogledate v spodnjem videu.


Prvi Zubitsi so bili izdelani iz umetne mase, sedaj pa se je proizvajalec odločil narediti še malce bolj »nobel« različico v kovinskih barvah zlata in kroma. Tudi te različice so na voljo na Kickstarterju, kjer jih je v prednaročilu mogoče kupiti za 14 dolarjev (12,70 €)., na voljo pa bodo še ta mesec…


Vir: Kickstarter

preberite še to

Trendi
Leteči taksi

Leteči taksi

Lilium je do sedaj lebdel, sedaj pa tudi leti…

Trendi
Se ga je znebil?

Se ga je znebil?

Je glodavce mogoče pregnati z bencinom in vžigalico?

Trendi
Ne najboljša ideja

Ne najboljša ideja

Tobogani so načeloma zabavni, lahko pa tudi ne…

Trendi
Mount Everest iz letala?

Mount Everest iz letala?

Ne, ne boste ga videli. Vsaj od blizu ne. Zakaj? Je prenevarno.

Trendi
Prijetna budnica

Prijetna budnica

Si lahko zamislite, da vas zjutraj zbudi ptičje petje »poje« s 125 decibeli?

Trendi
A še kdo igra Tetris?

A še kdo igra Tetris?

Seveda, zelo resno in tudi dobičkonosno.

Trendi
Zbirka neželenih

Zbirka neželenih

Instagram bo »bežne« kontakte v kratkem samodejno zbral v poseben seznam.

Trendi
Najhitrejše mravlje na svetu

Najhitrejše mravlje na svetu

Če bi mačka lahko bila tako hitra, bi tekla 190 km/h, človek pa...

Trendi
E-rožni venec

E-rožni venec

Elektronki »gedžet«, ki naj bi molitev približal milenijcem.

Trendi
Najdaljši komercialni polet

Najdaljši komercialni polet

Med 19-urnim poletom iz New Yorka do Sidneya so opazovali predvsem počutje potnikov.

Trendi
Kam gre rečna voda?

Kam gre rečna voda?

Razprava o tem, kam gre rečna voda, ko prispe do morja, se zdi nepomembna. A še zdaleč ni…

Trendi
Plašč nevidnosti

Plašč nevidnosti

Bo plašč nevidnosti iz zgodb o Harryju Potterju kmalu resničnost?