O podjetju
Impossibe Foods smo na našem portalu že pisali. Podjetje je znano po tem, da je izdelalo
Nemogoči burger, polpet, ki je videti kot iz pravega mesa ima (menda)
okus kot pravo goveje meso, je pa popolnoma
rastlinskega izvora. Bistvo te »neživalske pleskavice« so pšenični, krompirjevi in sojini proteini, zmešani s tako imenovanim sojinim hemoglobinom. Slednjega pridobivajo tako, da DNK molekul hema soje dodajo posebnemu genetsko vzgojenemu kvasu, ki se potem, ko fermentira, spremeni v omenjeni sojin hemoglobin. Ta »mesu« daje videz, vonj in okus krvi. A s tem se Nemogoči izdelki niso končali. V svojem »arsenalu« imajo še
Nemogočo klobaso (Impossible Sausage),
Nemogočo svinjino (Impossible Pork) in celo
Nemogoče mleko (Impossible Milk), zdaj bodo pa na vrsti očitno še
Nemogoči piščančji kroketi (Impossible Chicken nuggets).
Piščančji kroketi, ki niso piščančji ampak vsebujejo »
meso rastlinskega izvora«, se bodo od ostalih vrst Nemogočega mesa razlikovali po tem, da
ne bodo vsebovali hema, ki daje Nemogočemu mesu okus pravega. Ta hem je izdelan s pomočjo genetsko spremenjenega kvasa, zato izdelkov, ki ga vsebujejo, Impossible Foods ne more prodajati v Evropi in na Kitajskem, saj so na teh trgih tovrstni izdelki prepovedani. A piščančji kroketi očitno ne bodo, saj jim okus dajejo
sojine beljakovine,
sončnično olje in
začimbe. Dober tek...
Vir:
Bloomberg